Cele mai bune fructe și legume pe care trebuie să le consumi pentru creșterea imunității. Te pot proteja de răcelile de sezon

Data publicării:

Specialiștii au identificat unele dintre alimentele minune pentru imunitate.

Odată cu venirea sezonului rece, persoanele preocupate de imunitatea lor încep să caute „alimentele minune” care să-i facă mai rezistenți la gripele și răcelile de sezon. Adevărul este că nu există un singur aliment care să-ți garanteze faptul că organismul tău va funcționa cât mai optim pe tot parcursul anului, însă mai multe studii recente au arătat faptul că o dietă corectă, împreună cu anumite alimente bogate în nutrienți care stimulează și imunitatea, implicit, pot juca un rol important în întărirea sistemului imunitar pentru sezonul rece care se apropie, notează EatThis.

Alimentele care îți pot susține sistemul imunitar

Fructele de pădure

Fie că alegi afine, căpșuni, mure sau zmeură, toate fructele de pădure conțin vitamina C și o cantitate mare de antioxidanți care te vor ajuta să-ți menții sistemul imunitar puternic. De asemenea, cele care au nuanțe de roșu, albastru, violet sunt foarte bogate în antociani benefici,  compuși care oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea sistemului imunitar.

Citește și: Alimentele care te balonează. Cristian Mărgărit oferă soluțiile naturale prin care poți scăpa de aceste probleme digestive / VIDEO

Usturoiul

Există extrem de multe cercetări despre usturoi și despre rolul său în funcția imunitară. Potrivit Universității din Rochester, aliina este principalul compus bioactiv din usturoi, care acționează ca agent antibacterian. De asemenea, acesta furnizează allicină, care acționează ca un antibiotic natural. Usturoiul a fost folosit de mult timp ca agent antiseptic, antibacterian și antifungic și poate stimula sistemul imunitar într-un mod extrem de favorabil organismului.

Verdețurile cu frunze verzi

Potrivit experților, verdețurile precum spanacul, varza kale, rucola și altele cu frunze verzi au vitamina C și antioxidanți precum betacarotenul și sunt excelente pentru a-ți susține sănătatea imunitară. Frunzele verzi conțin mai mulți nutrienți legați de îmbunătățirea imunității, inclusiv fibre pentru sănătatea intestinului, vitamina C, betacaroten și sute de compuși bioactivi.

VEZI și: Singura legumă care nu trebuie congelată. Cristian Mărgărit: „Își pierde proprietățile”. Adevărul despre produsele la conservă / VIDEO 

Legumele crucifere

Aceste legume crucifere populare oferă bioactivi unici care-ți pot îmbunătăți direct imunitatea. Potrivit unui studiu publicat recent, legumele crucifere au un impact direct asupra semnalului chimic care declanșează limfocitele intraepiteliale, o clasă importantă de celule imunitare care servesc ca primă linie de apărare împotriva agenților patogeni. 

Cartofii dulci

Pulpa de culoare portocalie intensă a cartofilor dulci reflectă conținutul de antioxidanți al acestei legume rădăcinoase nutritive, explică experții. Antioxidanții nu numai că sunt foarte buni pentru sănătatea generală, dar joacă și un rol în consolidarea apărării imunitare a organismului.

"Un cartof dulce mediu oferă mai mult de 100% din vitamina A (sub formă de betacaroten) de care aveți nevoie într-o zi întreagă. Mai mult, cartofii dulci conțin aproximativ 40% din necesarul zilnic de vitamina C și conțin, de asemenea, fibre, potasiu și magneziu.”, mai spun specialiștii.

VEZI și: Zacusca, pericol pentru siluetă? Singurul mod în care o poți consuma, fără să te îngrași. Cristian Mărgărit: „Mare atenție” / VIDEO

Citrice

Citricele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C, acid folic și sute de alte componente bioactive benefice, care pot contribui la întărirea sistemului imunitar. Potrivit unei cercetări publicate în Frontiers in Immunology, aceste fructe ajută la reducerea stresului oxidativ, lucru care poate controla inflamația sistemică. Vitamina C și folatul susțin funcția mai multor tipuri de celule imunitare, iar câteva dintre principalele componente bioactive prezente în citrice, precum hesperidina, naringenina, naringina și narirutina, toate posedă beneficii antiinflamatorii.

Citește și: Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel