Cea mai sănătoasă gustare, dovedită științific. Poți să o cunsumi și noaptea, înainte de culcare

Data publicării:

Specialiștii recomandă să nu mâncam înainte de culcare, ba chiar să avem ultima masă cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la somn. Totuși, anumite alimente pot fi permise, chiar și la miezul nopții. 

Potrivit Harvard Health, merele sunt o gustare sănătoasă și pot fi consumate chiar și înainte de culcare. 

Merele sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, notează  University of Illinois Extension. Fibrele solubile ajută la prevenirea acumulării colesterolului în artere, ceea ce reduce riscul bolilor de inimă. Fibra insolubilă facilitează mișcarea deșeurilor prin tractul digestiv.


Fructul conține, de asemenea, vitamina A, vitamina C și folat, precum și potasiu, fosfor, fier și calciu. Merele nu conțin  sodiu și sunt sărace în calorii, așadar, dacă alegeți să mâncați un măr noaptea, ați făcut o alegere sănătoasă, care nu vă va strica silueta. 

 Un studiu publicat înJurnalul EXCLI arată că merele, la fel ca alte fructe și legume, conțin proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și antidiabetice. Consumul zilnic de mere a fost legat de protecția împotriva mai multor boli, inclusiv astm, boli pulmonare obstructive cronice și mai multe tipuri de cancer.

Deoarece merele sunt bogate în polifenoli, ele pot, de asemenea, să promoveze controlul greutății, să încetinească îmbătrânirea și să ofere ajutor în prevenirea Alzheimerului și a bolilor cardiovasculare, se arată în studiu. Potrivit cercetătorilor, zicala  „Un măr pe zi ține doctorul departe”, este adevărată.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel