Beneficiile uimitoare ale laptelui pentru organism. Mihaela Bilic: „O formulă miraculoasă. Eu nu beau apă, beau lapte”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt beneficiile pentru care toți oamenii, indiferent de vârstă, ar trebui să consume produse lactate. 

Mihaela Bilic a fost prezentă în cadrul emisiunii Vorbește lumea, unde a vorbit despre efectele miraculoase pe care laptele le produce în corpul uman. Chiar dacă a fost un aliment pus sub semnul întrebării de-a lungul timpului, medicul nutriționist spune că nu ar trebui să existe om care să nu consume produse lactate, indiferent de vârstă.

„Avem nevoie de lapte și trebuie să ne aducem aminte cât de sănătos și important este la orice vârstă. Laptele poate fi transformat în sute de produse și nu se poate să nu găsești ceva pe gustul tău. Cine-mi spune că nu-i place laptele, nu-l cred, ceva trebuie să-ți placă, fie că e orez cu lapte sau înghețată.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Citește și: „Legumele nu se mănâncă goale”. Mihaela Bilic dezvăluie combinațiile ideale de alimente 

Care sunt beneficiile laptelui

Laptele are niște valori nutritive extrem de bune pentru organism, spune Mihaela Bilic. Acesta conține aproape toți nutrienții de care un om are nevoie pentru un stil de viață cât mai sănătos, de la grăsimi sănătoase, la proteine și lipide. 

„Laptele ne mineralizează și ne hrănește corpul, face 3 în 1. Laptele are în compoziție toate clasele de nutrienți. Avem glucide, proteine și lipide și grăsimi și le avem în procente mici, iar în jur de 80% este apă, deci laptele poate hidrata. Într-un raport bun, avem și un strop de grăsime care conține vitamina D și fixează calciul în oase, deci aș spune că natura a pus în lapte o formulă miraculoasă, pentru a ne hrăni într-un mod facil, la orice vârstă. Dacă ar avea și fibre, ar fi alimentul perfect.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist.

VEZI și: Cele mai mari greșeli pe care le facem, când încercăm să slăbim. Cori Grămescu: „Cel mai rău lucru pe care i-l putem face corpului nostru este...”

„Eu nu beau apă, eu beau lapte”

Mai mult, Mihaela Bilic spune că preferă să folosească laptele drept sursă de hidratare, și nu apa, întrucât primul are capacitea mai mare de a oferi organismului aportul de apă de care are nevoie, explică ea. 

„Întotdeauna am recunoscut, eu nu beau apă, eu beau lapte. De exemplu, laptele cu cafea, ține de foame, apropo doamnelor care vor să țină dietă. În cursul zilei, toate variantele de sana sau lapte bătut ne ajută foarte mult pe parcursul verii să fim hidratați. Studiile arată că laptele hidratează mai mult decât apa, pentru că mineralele rețin apa în organism. Dacă suntem sportivi, avem proteine în lapte și pentru cei care vor masă musculară pot să găsească în produsele lactate acest concentrat de proteine. Puneți și parmezan peste orice fel de mâncare și acolo veți avea calciu.”, mai spune Mihaela Bilic.  

Citește și: Cele mai bune metode prin care poți scăpa de celulită. Mihaela Bilic, zece reguli de care trebuie mereu să ții cont

Câte produse lactate trebuie să consumăm zilnic

De asemenea, Mihaela Bilic a explicat și care este aportul de produse lactate pe care ar trebui să le consumăm zilnic, astfel încât să beneficiem de toate lucrurile pozitive pe care acesta le oferă corpului uman.

„Consumul a trei produse lactate pe zi, aceasta ar fi porția corectă, ne ajută să fim mai înalți, indiferent de moștenirea genetică a copilului. Apoi, trebuie să știm că avem trei elemente magice: are efect prebiotic, probiotic și postbiotic, ne crește imunitatea, conține culturi lactice și în lapte avem un tip de grăsime care nu mai lasă toxinele să intre în organism, e miraculos la nivelul intestinului.”, a mai dezvăluit Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel