Alimentul cu cei mai mulți antioxidanți. Are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mario Popescu: „Ne apără împotriva infecțiilor, celulor canceroase”

Data publicării:

 Mario Popescu a vorbit despre importanța antioxidanților în organism.

Antioxidanții sunt extrem de importanți pentru o viață cât mai sănătoasă, spune nutriționistul Mario Popescu. Ei ne pot ajuta să combatem mai multe probleme de sănătate, ajută la creșterea imunității, însă ne ajută să arătăm și mult mai bine, odată cu trecerea timpului. Tocmai din acest motiv, specialistul îndrumă oamenii să consume cât mai multe alimente bogate în aceste substanțe, întrucât avantajele sunt uriașe. Pentru a ușura acest proces de căutare, Mario Popescu a făcut chiar el topul celor mai bogate alimente în antioxidanți.

„Antioxidanții sunt acei compuși din alimente care luptă împotriva oxidării organismului. Asta înseamnă că ei ne apără împotriva infecțiilor, luptă împotriva a tot ce înseamnă celule canceroase, ei ne întăresc sistemul imunitar, au un rol foarte important, după cum le spune și numele. În momentul în care se oxidează în organism ceva, nu este de bine, asta înseamnă și o îmbătrânire prematură. Rolul lor este de a ne menține tineri, de a ne menține energia, sistemul imunitar puternic.”, a declarat nutriționistul Mario Popescu,în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

VEZI și: Băutura care crește imunitatea și duce la dispariția celulitei. Se prepară simplu acasă, din câteva ingrediente

Alimentul cu cei mai mulți antioxidanți

Așadar, de departe, cel mai bogat aliment în antioxidanți este rodia, dezvăluie specialistul. Aceasta poate fi consumată ca atare, ori fie integrată într-un suc, întrucât beneficiile sale rămân la fel de uimitoare. Nu este neapărat să ne concentrăm pe o cantitate uriașă zilnică, încât acest fruct este destul de greu de curățat, spune Mario Popescu, însă este necesar să ne asigurăm că savurăm constant acest fruct.

„Rodia este considerată fructul care are cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate alimentele din lume. Nu o să putem mânca foarte multă, dar opțiunea ar fi să consumăm sub formă de suc, sunt prese speciale, se secționează rodia în două și se stoarce la acel aparat special. Se bea chiar dimineața pe stomacul gol un pahar de suc de rodie.”, a continuat specialistul.

VEZI și: Mario Popescu, adevărul despre intoleranța la gluten: „A devenit un trend”. Cum recunoști simptomele acestei afecțiuni

Alte alimente bogate în antioxidanți

În continuare, Mario Popescu a mai dezvăluit câteva fructe ideale pentru persoanele care își doresc să obțină un număr mare de antioxidanți. Dacă primul este ceva mai rar întâlnit, fiind vorba despre goji, cele din urmă se regăsesc de regulă în bucătăria tuturor românilor.

„Goji este și el un aliment cu o cantitate foarte mare de antioxidanți. Le putem consuma fie în smoothie, fie în ovăz, budinca de chia. Putem să le mâncăm pur și simplu așa, cam 30 de grame, ele au și o încărcătură calorică. 

Afinele au și ele o cantitate foarte mare de antioxidanți. Nu trebuie să ne facem griji din cauza surplusului caloric, pentru că nu există, putem consuma fără niciun fel de problemă.

Prunele au și ele o cantitate mare de antioxidant natural, de aceea e bine să le includem în alimentația noastră.”, a mai dezvăluit el, în cadrul emisiunii de pe Pro TV.

Citește și: Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel