Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”

Data actualizării: | Data publicării:
Mario Popescu, captură video Youtube
Descriere foto: Mario Popescu, captură video Youtube

Există câteva alimente ce te pot ajuta în timp să scapi de celulită, la care nici nu te-ai fi gândit înainte. 

Toate femeile își doresc să descopere alimentele minune care să le ajută să combată celulita. Chiar dacă aceasta nu va dispărea fără un stil de viață sănătos și fără mișcare, nutriționiștii spun totuși că există anumite lucruri pe care le putem consuma și care, pe termen lung, favorizează dispariția celulitei. Mario Popescu, nutriționist, a fost invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV, unde a dezvăluit cele mai importante alimente, când vine vorba de aceste semne inestetice și neplăcute. Așadar, vorbim, în primul rând, despre kiwi, un fruct cu multiple beneficii. 

„Există mai multe alimente, nu o elimină de tot, dar ne ajută să combate celulita. Toate acestea cu un stil de viață sănătos. Asta nu înseamnă cu unele alimente   ne feresc de chinul de a merge la sală, de a bea apă și așa mai departe. Kiwi este un aliment foarte sănătos, este foarte util în combaterea celulitei. Undeva la minimu 3-4 kiwi pe zi. Are o cantitate foarte crescută de vitamina C, are magneziu, potasiu, dar ceea ce îl face un aliment prețios sunt polizaharidele pe care le conține și s-a dovedit științific că au un impact mare în ceea ce privește încurajarea organismului de a produce colagen, care este important pentru a preveni celulita și pentru un ten sănătos.”, a declarat Mario Popescu, nutriționist.

VEZI și: Cum să mănânci de Paște fără să te îngrași: 5 sfaturi de la nutriționistul Cori Grămescu

Fructele de pădure, pe lista alimentelor care combat celulita

De asemenea, nu trebuie să uităm nici de fructele de pădure, spune nutriționistul. Acestea au și ele multiple beneficii pentru sănătate, iar când vine vorba de celulită, au un impact extrem de mare. Cu cât ele sunt mai închise la culoare, cu atât numărul proprietăților crește și el.

„Fructele de pădure, oricare dintre ele, sunt unul dintre antioxidanții cei mai puternici pe care îi putem găsi în natură, dar cel mai mult în afine, în fructele de pădure care au o culoare închisă. Acest lucru se mai găsește și în cartoful mov, cel mai sănătos cartof, are proprietăți foarte multe și bune pentru sănătate.”, a continuat specialistul. 

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, adevărul despre drobul de miel: „Eventuale urme de toxine și antibiotice. Există și riscul de...”. Este sau nu bun pentru sănătate?

Salata verde și semințele, proprietăți multiple pentru sănătate și siluetă

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm nici de salata verde, care trebuie consumată la fiecare masă, dar nici de semințe, care ne vor ajuta și ele în timp să combatem celulita, mai spune nutriționistul.

„Salata verde e un aliat bun pentru orice, trebuie să o consumăm la orice masă. În combaterea celulitei, are un rol foarte important, pentru că are multe vitamine, trebuie să o consumăm. Fructele sănătoase sunt și ele incluse aici care au toate grăsimile sănătoase și trebuie să le introducem în alimentație. Uleiul de măsline de calitate trebuie și el consumate pe stomacul gol, va scădea foarte mult colesterolul. 

Semințele putem să le introducem și pe ele în variante de mic dejun, în salate. Semințele de in ar trebui să fie consumate măcinate, pentru a beneficia de tot ce ne oferă ele.”, a mai spus acesta.

Citește și: 10 reguli pentru pentru masa de Paște. Dr. Tudor Ciuhodaru: Dacă vreţi să petreceți în familie și nu prin spitale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel