Alimentele pe care trebuie să le consumi, pentru o digestie mai bună

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Există câteva alimente care-ți vor face procesul de digetsie mult mai ușor. 

Pocesul de digestie este unul destul de complex, care se realizează mai greu, însă există unele alimente care sunt în mod natural mai ușor de digerat decât altele, ceea ce poate avea un impact major asupra confortului organismului tău după ce mănânci.  

 Motivul pentru care anumite ingrediente sunt mai ușor de digerat decât altele se reduce la un singur lucru important: fibrele. Fibrele sunt un compus pe care organismul nu îl poate digera, așa că rămân practic intacte până când sunt eliminate. Cu toate acestea, prezența fibrelor în mese afectează consistența alimentelor în intestin și cât timp petrec alimentele acolo, ceea ce afectează rapiditatea cu care sunt descompuse și absorbite alte alimente din intestine, notează mindbodygreen.

Cele mai bune alimente pentru digestie:

1. Orezul alb

Așa cum am menționat mai sus, fibrele pot face digestia mai lină, în funcție de cât de mult și de ce fel se găsește în orice aliment. Dar există un motiv pentru care orezul simplu este recomandat atunci când stomacul tău se simte deranjat: Este destul de ușor de digerat.

"Fibrele pot fi dificil de digerat dacă aveți disconfort gastro-intestinal. Să te limitezi la carbohidrați care au un conținut mai scăzut de fibre, cum ar fi orezul alb, cartofii și legumele rădăcinoase bine fierte poate ajuta", notează nutriționistul Jessica Coghill.

2. Legume fierte

Știm că legumele sunt excelente pentru a alimenta organismul cu nutrienți cheie, iar forma lor gătită va fi mult mai ușor de digerat decât legumele crude, cum ar fi morcovii, țelina și broccoli.

 "Legumele și fructele care sunt bine gătite sunt, de asemenea, mai ușor de digerat decât varietățile crude. Gătitul produselor ajută în mod semnificativ la descompunerea fibrelor, făcându-le mai ușor de digerat", explică specialiștii.

3. Alimente fermentate

Alimentele fermentate sunt pline de bacterii intestinale bune, care sunt esențiale pentru diversificarea microbiomului intestinal. Cu toate acestea, consumul acestor alimente poate ajuta chiar și la o digestie ușoară. Un studiu a arătat că iaurtul fermentat a fost benefic pentru sănătatea gastrointestinală generală. 

4. Piure de mere

Forma în care consumați anumite alimente poate afecta și ușurința cu care acestea sunt digerate. 

"Alimentele care sunt amestecate și făcute piure sunt ușor de digerat. Exemple ar fi shake-urile proteice, smoothie-urile și supele făcute piure. Deoarece merele sunt un aliment prebiotic minunat, compotul de mere este deosebit de bun pentru intestin. În plus, merele sunt fierte atunci când sunt transformate în compot de mere, descompunând în mod natural fibrele și făcându-le mai ușor de digerat.”, au mai spus doctorii nutriționiști.

Alte alimente ușor de digerat ar putea fi și dovleacul, ovăzul, carnea de pasăre slabă și albușul de ou.

Citește și: Cum putem folosi curmalele în diferite rețete. Joseph Hadad: „Sunt adesea utilizate și în preparatele sărate”

Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel