Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad

Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram/ TikTok
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram/ TikTok

Shakshouka este un preparat excelent de servit cu întreaga familie, la masa de weekend.

Shakshouka este un preparat pe bază de ouă, specific mesei de mic dejun, care a devenit extrem de popular în ultima vreme în România. Originar din Nordul Africii, acest preparat a stârnit un real trend pe TikTok, unde fel de fel de oameni își împărtășesc propriul rezultat culinar. Nici bucătarii chefi nu se țin departe de Shakshouka, iar bucătarul Joseph Hadad a propus pe blogul său personal chiar o interpretare unică a acestei delicatese. 

„Trecem printr-o perioadă de cumpănă, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de griji și panică. Este indicat să ascultăm toate recomandările șă ne protejăm și să ne informăm din surse oficiale.

Pentru că mulți aleg în această perioadă să se izoleze acasă, hai să vedem și partea bună. E rost de stat mai mult cu familia și de gătit bunătăți pentru ei. Am pregătit săptămâna asta o rețetă tare dragă mie – Shakshouka – pe care o gătea mama foarte des acasă, în Maroc. E foarte simplu de preparat, e foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Cum salvezi mâncarea prea sărată. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai păcătoasă, când vine vorba de greșeli de gust”

Ingrediente:

  • 5 roșii normale sau 1 si 1/2 inima de bou
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu sau verde
  • 5-6 fire pătrunjel
  • coriandru
  • 4 ouă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

„Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați pătrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!”, a continuat bucătarul chef.

Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”

Joseph Hadad, rețetă delicioasă de cartofi dulci

Chef Joseph Hadad a dezvăluit recent și o rețetă delicioasă realizată din cartofi. Dacă persoanelor care sunt aflate la dietă nu le este recomandat să consume această legumă, bucătarul a găsit o alternativă mai sănătoasă a acestui preparat, înlocuind cartofii albi cu cei dulci. Oricine poate realiza această garnitură, întrucât conține extrem de puține ingrediente. Cu toate acestea, celebrul chef promite că gustul îi va lua prin surprindere pe toți cei care o să încerce preparatul culinar, acesta putând fi servit cu diferite tipuri de carne sau chiar și cu pește.

”Punem ulei de măsline, pătrunjel și puțină sare de mare. Cartoful dulce este foarte bun și nu trebuie să-ți fie frică de el, pentru că nu îngrașă ca și cartoful normal. Are un gust deosebit, poți să pui și un pic iaurt, e foarte, foarte bun. O gustare sănătoasa și delicioasă, ce se poate transforma foarte ușor în garnitură pentru pește sau carne de vită. Simplitatea în ceea ce privește mâncarea, de multe ori poate fi și cea mai delicioasă variantă.”, a spus chef Joseph Hadad pe Instagram.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel