Cum putem folosi curmalele în diferite rețete. Joseph Hadad: „Sunt adesea utilizate și în preparatele sărate”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Joseph Hadad le-a oferit fanilor mai multe idei de preparate pe bază de curmale.

Joseph Hadad este extrem de activ pe blogul său personal, unde le oferă adesea fanilor săi diferite rețete culinare și diferite trucuri din bucătăriile diferitelor țări. De data aceasta, celebrul chef bucătar le-a oferit urmăritorilor săi mai multe preparate culinare în care pot fi integrate curmalele. 

„În bucătăria Nord-Africană, curmalele sunt adesea utilizate și în preparatele sărate de mâncare, mai ales cele pe bază de carne. Dar curmalele pot fi foarte bine asociate și cu brânză sau pot înlocui gemuri din combinații celebre, cum ar fi curcanul cu gem de merișoare sau dulceața de ceapă în burger. Pasați fructele și folosiți pasta de curmale pentru curcan sau amestecați ceapa cu curmale atunci când pregătiți dulceața pentru burger.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad

„Pot fi transformate și în zahăr”

O altă modalitate prin care putem beneficia de curmale este prin transformarea lor în zahăr. Putem folosi produsul obținut în mâncare, în ceaiuri sau chiar și în cocktailuri, precizează bucătarul.

„Curmalele mai pot fi transformate și în zahăr de curmale, un produs obținut prin măcinarea fructelor uscate, care poate înlocui cu ușurință zahărul muscovat din preparate sau poate fi pus ca îndulcitor în locul zahărului obișnuit, mai bogat caloric și mai slab nutrițional ca cel din curmale. Același efect îl are și siropul de curmale, care poate fi pus peste clătite, ca îndulcitor în preparate și chiar și în cafea sau ceai, or într-o porție de iaurt cu fulgi. Însă cel mai creativ mod de a-l utiliza este în cocktailuri, unde dă o aromă distinsă, nu doar dulceață.”, a mai spus cheful.

Cum putem integra lămâile în diferite rețete. Chef Joseph Hadad: „Mie îmi place să le folosesc în diverse forme”

Gemul de curmale, extrem de delicios

Nu în ultimul rând, putem obține din curmale un gem extrem de delicios pentru masa de dimineața sau, de ce nu, chiar oțet. În acest sens, bucătarul chef le recomandă tuturor să fie mult mai atenți, data viitoare când li se oferă o gamă variată de curmale. 

„Curmalele se pot pasa într-o pastă delicioasă care să înlocuiască gemul tradițional de la micul dejun. Și, mai mult, pot fi chiar și umplutură pentru diverse tarte, tot în loc de gem sau alte creme pline de zahăr.

Deși îl puteți face și în casă, doar că durează mult mai mult, oțetul de curmale se găsește în magazine de tip plafar și online și este o sursă mai bună de nutrienți decât oțetul de mere, de exemplu. Cu o culoare închisă și un gust bogat, poate aduce puțin cu oțetul balsamic, și se poate folosi în toate contextele în care adăugați de obicei oțet.

Așa că data viitoare când mai plecați în vacanță prin țări din Orientul Apropiat, acolo unde curmalele se găsesc în zeci, chiar sute de sortimente, nu vă întoarceți acasă fără o „captură” bogată, care să vă dea gust preparatelor.”, a încheiat Joseph Hadad.

Cum salvezi mâncarea prea sărată. Chef Joseph Hadad: „Este cea mai păcătoasă, când vine vorba de greșeli de gust”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel