ADEVĂRAT sau FALS - mituri alimentare. Mihaela Bilic: „Este doar o strategie de marketing”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează o serie de mituri despre alimente. 

„ADEVĂRAT sau FALS - mituri alimentare:

Nu există superalimente, este doar o strategie de marketing ca să ne facă să le preferam pe unele în detrimentul altora; sănătatea vine din diversitate. 

Caloriile negative nu sunt o legendă, toate produsele proteice sunt greu de metabolizat și 30% din conținutul caloric e cheltuit doar pentru desfacerea lanțurilor de aminoacizi; e greu să ne îngrășăm din carne/pește.

Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare; și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Fumatul ajută la slăbit, 10 țigări consumă aproximativ 300 calorii; iar nicotina are ca efect creșterea glicemiei în sînge, deci fumatul ține de foame și accelerează metabolismul.

Nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi; ba mai mult, slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire…

Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui; degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut. Concluzie: ce/cât mănânci în cura de slăbire trebuie menținut pe viață, nu mai există cale de întors!

Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație. 

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta. Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi. 

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrientii de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite. Diversitatea face sănătatea, iar moderația menține silueta. 

Putem slăbi fără intervenția nutriționistului dacă reducem la jumătate porția, iar lucrul ăsta trebuie să-l facem pe viață; numărul de kilograme crește automat când ne apucăm să mâncăm mai mult. Ca să fie mai simplu voi spune “se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!””, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel