7 alimente sănătoase pe care un nutriționist nu le-ar consuma niciodată

Unsplash.com/ autor Tamas Pap
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Tamas Pap

Există multe alimente pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată, deoarece prezintă un risc mare de otrăvire și infecții. 

Uneori, alimentele despre care credem că sunt sănătoase, în realitate, pot fi dăunătoare. Fie din cauza compoziției lor, fie din cauza modului în care am decis să le consumăm. Spre exemplu, există multe alimente din mare pe care este esențial să le pregătim și să le gătim bine înainte de a le băga în gură, întrucât altfel, ne putem îmbolnăvi!

1. Stridii crude, un aliment potențial dăunător

În ultimii ani, cazurile persoanelor afectate de vibrioză au crescut. Această boală este cauzată de bacteria Vibrio vulnicus găsită în zonele de coastă în care trăiesc stridiile, potrivit DC Medical. 

Acționând ca un filtru pentru apa de mare, stridiile pot găzdui această bacterie și mai târziu ne infectează atunci când le consumăm crude. De aceea este necesar să le pregătești și să le gătești corespunzător.

2. Suc proaspăt stors

Unii nutriționiști consideră că sucul proaspăt stors, în ciuda faptului că este abia preparat, se poate contamina cu ușurință cu viruși și bacterii atunci când nu avem o igienă adecvată (mâinile și fructele nu sunt spălate sau trec prin mai multe mâini).

În același timp, sucul conține o mulțime de zaharuri, care, consumate în exces, pot provoca patologii metabolice, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 15 iun 2021, 08:46 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience