4 pași simpli pentru a-ți schimba silueta. Cori Grămescu demontează miturile dietelor rapide: „Cultura dietei a inoculat ideea de vinovăție”

Data publicării:
Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu, nutriționist și Life Coach, dezvăluie care sunt cei patru pași simpli pe care trebuie să-i faci pentru o slăbire sănătoasă. 

„Tentația de a ne readuce greutatea sub control după sărbători este foarte mare, dar, de cele mai multe ori, rezultate sunt infime și toată situația devine stresantă.

Cultura dietei a inoculat ideea de vinovăție după sezonul sărbătorilor și oferă „cure de detox” radicale, stricte, „diete de slăbire rapidă” și care promit să obțineți forma fizică mult dorită în câteva zile. Ca majoritatea oamenilor, este posibil să fi făcut greșeala de a crede astfel de afirmații înșelătoare, care induc vinovăția. Mass-media, industria dietei și piața de fitness au indus toate ideea că trupul nostru este o mașină care trebuie împinsă de „ardere a grăsimii”, creând un cerc perpetuu, negativ, de restricții/episoade de bingeing și o imagine corporală distorsionată și o relație toxică cu alimentele.

1. Fă alegeri alimentare mai bune și acordă-ți timp pentru a învăța să te bucuri de alimente naturale. Ceea ce alegem să mâncăm este pe deplin sub controlul nostru. Când majoritatea meselor tale (care trebuie citite că 8 din 10) sunt făcute cu ingrediente naturale, neprocesate (adică legume, fructe, pește, carne slabă, produse lactate naturale) te poți răsfăța din când în când cu alimentele tale preferate și totuși ajunge la o greutate sănătoasă, fără a simți că viața ta este o listă nesfârșită de restricții.

2. Dormi. Cea mai mare parte a lumii moderne este lipsită de somn și este foarte bogată în cofeină, așa că nu e de mirare că de obicei te simți prost, obosit și nemotivat.

3. Bea apă. Multă, deoarece corpul nostru are nevoie de 44 ml de apă per kilogram de greutate corporală. Te va ajuta să te simți plin de energie, vei controla mai bine pofta și digestia se vă îmbunătăți. Iar, bonus, pielea ta va străluci.

4. Adaugă în programul tău 30 de minute de mers pe jos pe zi și faceți antrenamente eficiente. S-ar putea să găsești antrenamentele de pe Instagram cu adevărat inspiraționale, dar dacă ți-ai petrecut ultimele 6 luni așezat pe diferite scaune și canapele, s-ar putea să vrei să începi încet, cu antrenamente de bază pentru începători. Concentrează-te pe execuție, nu pe repetări și construiește-ți treptat rezistența”, a dezvpluit Cori Grămescu pe pagina ei de Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel