10 motive să mănânci MERE VERZI în fiecare zi. Beneficii NEBĂNUITE pentru sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Jony Ariadi
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Jony Ariadi

E o diferență considerabilă între mere verzi și mere roșii, iar această diferență aduce beneficii nebănuite pentru sănătate. Iată 10 dintre ele: 

Se spune că „un măr pe zi îl ține pe doctor la distanță”. Și e perfect adevărat dacă ne gândim că merele sunt bogate în antioxidanți, vitamine precum vitamina C, vitamina A, vitamina K, fibre, minerale și o serie de alți nutrienți importanți, care aduc numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit DC Medical. Merele, însă, vin în numeroase variante: roșii, portocalii, verzi. 

Iată de ce să le preferi pe cele verzi: 

1) Merele verzi, de regulă mai acrișoare decât cele roșii, au un conținut mai scăzut de zahăr li aduc  o mulțime de beneficii pentru frumusețe și sănătate. 

2) Cresc metabolismul. Mărul verde este bogat în fibre care ajută la creșterea metabolismului. Fibrele stimulează procesul de detoxifiere și mențin sistemul digestiv funcțional. 

3) Bune pentru ficat. Antioxidanții sunt agenți naturali de detoxifiere care vă împiedică ficatul de afecțiuni hepatice. Mănâncă mere verzi cu tot cu coajă. Deoarece merele verzi păstrează sănătatea ficatului și a sistemului digestiv. Poate ușura mișcarea intestinului și sistemul intestinal va fi mai curat.

4) Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru oase dense și puternice. Mai ales femeile sunt predispuse la subțierea și slăbirea oaselor care apare odată cu înaintarea în vârstă, iar mărul verde previne osteoporoza.

5) Ajută la pierderea grăsimii și la slăbire. Deoarece mărul verde este un fruct bogat în fibre, este benefic pentru pierderea în greutate. Merele verzi au niveluri mai mici de zahăr și mai multe minerale și antioxidanți care ajută la pierderea câtorva kilograme. Vitamina K din merele verzi mențin buna circulație a sângelui.

6) Protejează plămânii. Potrivit studiilor, consumul zilnic de mere verzi poate reduce riscurile asociate bolilor de plămâni cu 23%. Reduc riscul de astm. Fumătorii ar trebui să le consume deoarece îi vor proteja de bolile pulmonare.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel