Visele cauzate de anxietate: de ce apar și cum le poți face față

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Taylor Deas-Melesh
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Taylor Deas-Melesh

Visele cauzate de anxietate creează, la rândul lor, anxietate. Este un cerc vicios. iată cum pot fi gestionate și ce le cauzează.

Nimic nu depășește un somn bun după o zi lungă de muncă, mai ales când ai de-a face cu stres sau anxietate. Dar dacă acea anxietate se strecoară în visele tale, somnul nu mai este o mângâiere. Așa este, visele cauzate de anxietate pot fi foarte neplăcute. Perturbă somnul și agravează anxietatea. S-ar putea chiar să vă faceți griji în mod constant dacă ceva rău este pe cale să se întâmple.

Visele cauzate de anxietate sunt diferite vise care vă stresează sau vă fac anxios în dimineața următoare. S-ar putea să vă simțiți nervos în timpul visului, iar emoțiile pot persista după trezire. Deci, dacă suferiți de anxietate, s-ar putea să experimentați coșmaruri care vă fac să vă simțiți și mai anxios. Anxietatea pe care o simțiți când vă treziți poate dura o zi întreagă – este un cerc vicios.

Câteva cauze comune ale acestor vise:

Frică

Evenimente traumatice

Insomnie (somn perturbat)

Consumul de droguri

Alcool

Schimbări bruște în viață care provoacă incertitudine

Semnificația viselor


Potrivit experților, visele nu înseamnă nimic în mod deosebit, dar sunt legate de ceea ce faceți într-o anumită zi. Imaginați-vă că aveți o zi stresantă în care șeful țipă la dvs., s-ar putea să visați că veți fi concediat. Dar doar pentru că visați asta, nu înseamnă că se va întâmpla. Este mai probabil să aveți vise anxioase dacă continuați să vă faceți griji pentru ele.

Citește pe DC MEDICAL cum poți face față acestor vise:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel