Vinetele, beneficii incredibile pentru slăbit. Mihaela Bilic dezvăluie rețeta care topește kilogramele

Data publicării:
Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Dr Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat cum putem include vinetele în dieta noastră. Aceste legume aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate și ne ajută să pierdem kilogramele nedorite

„Dincolo de calitățile ei nutritive, apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B, vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude. Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei -100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei.

Cum gătim vinetele dietetic


În loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina). Au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc


În cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel. Nu vor mai absorbi ulei. Același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti.

Folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime.

Preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă

Puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul

Sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte. În felul asta se pot păstra în siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate. Va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert. Are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel