Tudor Chirilă, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: „Să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor”

Data publicării:
Tudor Chirila, captură Video YouTube
Descriere foto: Tudor Chirila, captură Video YouTube

Declarațiile actriței Viorica Vodă au creat un val de reacții, în mediul online. Tudor Chirilă își arată susținerea față de colega sa și afirmă că hărțuirea sexuală este o practică frecventă în lumea teatrului. 

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

Actrița Viorica Vodă, dezvăluiri ȘOCANTE: Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete, care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să nu-i fie rușine, sa aibă curaj. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo. 

Actrița a fost contrazisă de Mara Nicolescu, fosta soție a lui Nae Caranfil


"Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat.", a fost replica dată de Mara Nicolescu.

"Da, dar tu erai iubita lui Nae și pe mine m-au confundat cu tine, de aceea m-au abordat.", i-a răspuns imediat Viorica Vodă.

Katia Pascariu, discurs emoționant după mărturisirile făcute de Viorica Vodă: S-a trecut cam repede peste ce a zis


Tudor Chirilă: Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima

Tudor Chirilă a ținut să-și arate suținerea față de Viorica Vodă, plusând cu câteva acuzații la adresa profesorilor de actorie, despre care spune că ar avea unele practici deplasate în cadrul cursurilor. Mai mult, actorul a trimis o săgeată ironică și la adresa Ilincăi Vancici, spunând că genul acesta de confesiuni sunt atacate de către domnișoare  „care așteaptă un Ferrari de la vânătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rusinoasele drumuri la Mega”, făcând aluzie la declarațiile acesteia despre căsnicia sa. 

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu “pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasa în virtutea unor exerciții de “actorie” care chipurile au rolul de a dezinhibă. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reușit să schimbe școală) Da’ probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vănătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega”, a scris Tudor Chirilă, pe rețelele de socializare. 

Ilinca Vandici, primele declarații după valul de critici: Îmi vine foarte greu să mă uit la mine. Am luat pauză de la rețelele de socializare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel