Katia Pascariu, discurs emoționant după mărturisirile făcute de Viorica Vodă: S-a trecut cam repede peste ce a zis

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Premiile Gopo
Descriere foto: Captură video Youtube/ Premiile Gopo

Katia Pascariu a vorbit despre discursul ținut de Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo.

Katia Pascariu a fost prezentă pe scena Galei Gopo, unde a câștigat premiul pentru "Cea mai bună actriță într-un rol principal", după ce a jucat în lung metrajul „Babardeală cu bucluc". Chiar dacă a câștigat unul dintre cele mai importante premii ale serii, actrița nu și-a pus în valoare meritele personale în cadrul discursului, ci a preferat să scoată în evidență dezvăluirile făcute de colega sa de scenă, Viorica Vodă, cu puțin timp înainte și, anume, faptul că a fost hărțuită sexual în această lume a cinematografiei. Katia Pascariu își arată susținerea față de actrița din filmul Filantropica, dar și dezamăgirea asupra faptului că acest lucru nu s-a aflat mai devreme.

"Au fost niște lucruri memorabile în seara asta. Nu ceea ce am zis eu, ci ceea ce a zis doamna Viorica Vodă, deși s-a trecut cam repede peste ce-a zis și aș vrea să ne gândim, dacă se poate, și cu ocazia asta la ce a spus, aș vrea să îi mulțumesc pentru că le-a zis. Îmi pare rău că a durat 20 de ani să aibă curajul să spună ce a zis. Îmi pare rău pentru reacțiile pe care le-am văzut, le-am văzut în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Îi mulțumesc încă o dată și felicitări.", a fost discursul ținut de Katia Pascariu, pe scena Premiilor Gopo, în timp ce își ridica premiul pentru cea mai bună actriță.

Actrița Viorica Vodă a fost hărțuită sexual în domeniul în care activează

Actrița Viorica Vodă a fost alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani, pe scena Premiilor Gopo. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când își va croi o carieră și va fi la început, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună niște lucruri. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat actrița Viorica Vodă.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel