Actrița Viorica Vodă, dezvăluiri ȘOCANTE: Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem

Data publicării:
Sursa foto: Viorica Vodă, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Viorica Vodă, Facebook

Actrița Viorica Vodă a vorbit despre hărțuirea la care a fost supusă în lumea cinematografiei, pe scena Premiilor Gopo.

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.", a declarat Viorica Vodă, potrivit culturadubla.

"Toată generația noastră am crescut cu rușine"

Actrița a subliniat, de asemenea, necesitatea educării tinerei generații după alt model, decât al celei trecute, astfel încât, adulții care se formează astăzi să spună atunci când li se face o nedreptate și să nu ascundă acest lucru, din cauza rușinii.

"Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.", a mai dezvăluit ea, potrivit sursei citate.

Actrița a fost contrazisă de Mara Nicolescu, fosta soție a lui Nae Caranfil

"Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat.", a fost replica dată de Mara Nicolescu.

"Da, dar tu erai iubita lui Nae și pe mine m-au confundat cu tine, de aceea m-au abordat.", i-a răspuns imediat Viorica Vodă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel