Trucul simplu care te ajută să slăbești. Ce relevanță are culoarea farfuriei din care mănânci și în câte bucăți tai mâncarea

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Trucul simplu care te ajută să slăbești chiar în timp ce mănânci. Are legătură și culoarea farfuriei.

Trucul simplu care te ajută să slăbești. Oamenii de știință descoperă un simplu truc care te-ar putea ajuta să slăbești. Tăierea alimentelor în bucăți și răspândirea pe o farfurie ar putea reduce consumul excesiv de alimente. 

Cercetătorii au arătat voluntarilor imagini cu aceeași cantitate de ciocolată. Participanții au fost convinși că era mai multă ciocolată atunci când aceasta era tăiată în bucăți

Poate că sunteți deja la curent cu trucul ”farfuria roșie”. Dar acum, cercetătorii din China consideră că au descoperit un alt truc simplu pentru a vă împiedica să mâncați atât de mult gunoi.

De ce să tai mâncarea în bucăți mici

Experții susțin că tăierea alimentelor în bucăți mici și împrăștierea lor în farfurie vă va ajuta să mâncați mai puțin și, eventual, să slăbiți. Acest lucru se datorează faptului că mărimea porțiilor, mai degrabă decât senzația de sațietate, dictează cât de mult mănâncă oamenii - astfel încât, potrivit oamenilor de știință, a-i face pe oameni să creadă că mănâncă mai mult poate reduce consumul excesiv de alimente.

Teoria a fost testată pe câteva zeci de voluntari, cărora li s-au arătat imagini cu aceleași cantități de ciocolată, dar în aranjamente diferite. Ciocolata era fie ținută laolaltă, semănând cu un baton, fie separată cu spații libere. Majoritatea participanților au fost convinși că se uitau la mai multă ciocolată atunci când aceasta era în multe bucăți, au arătat rezultatele, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Normală Shaanxi din Xi'an spun că descoperirile lor ar putea oferi sfaturi pentru a reduce riscul de a mânca în exces. 

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel