Trei lucruri pe care să le adaugi în cafea, pentru a slăbi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Unsplash.com/ Nathan Dumlao
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash.com/ Nathan Dumlao

Cafeaua poate fi un ajutor în combaterea „greutății”.

Dr. Nicoleta Lupașcu este medic nutriționist cu o experiență de peste 17 ani în domeniu, iar de această dată ea vine cu un sfat pentru băutorii de cafea care doresc în același timp să și slăbească.

Cu toate că nu există o metodă „magică” prin care cineva poate da jos kilogramele în plus, specialisa vine cu o alternativă la ingredientele pe care le pune toată lumea în propria cafea. 

Vezi și: Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

Multă lume își pune problema slăbirii, însă Dr. Nicoleta prezintă o metodă a conservării greutății, având în vedere că zahărul și miererea sunt elemente care se „depun” în lupta fiecăruia cu greutatea.

„Cum ar fi ca în locul zahărului/ mierii chiar și a îndulcitorilor acceptați să adaugi în cafea alte ingrediente?”, spune specialista, pe contul său de pe o platformă de socializare.

La această întrebare ea vine cu un răspuns care ar putea crea bucurie în rândul multora, mai ales că sunt ingrediente care, spune Dr. Lupașcu, nu ar îngrășa.

„Și nu orice ingrediente, ci dintre cele care au fost testate în studii și au dovedit că pot fi o alternativă la glucoză, pentru obținerea de energie. Adică altă sursă! Organismul își poate obține energia și din alte substrate: grăsimi (acizi grași). Inclusiv celula nervoasă, creierul, atât de dependent de glucoză, poate să folosească substanțe derivate din grăsimi (ketonele)”, a mai spus ea.

Vezi și: Andreea Marin a slăbit 15 kilograme în 3 luni. Dieta pe care vedeta o urmează zilnic: „Poți mânca și pâine”

Printre alte informații, specialista a afirmat că ne poate ajuta în lupta cu greutatea atunci când consumăm cafea, iar ea oferă și câteva sfaturi pe lângă aceasta:

„Se cunosc deja multe date despre cafea, inclusiv că este un bun supresor al foamei și că accelerează metabolismul, în special prin consumul de grăsimi, efectul fiind mai pronunțat la persoanele slabe, comparativ cu cele obeze. Iată trei lucruri care pot fi adăugate în cafea pentru a stimula arderea de grăsimi”

Uleiul

Uleiul MCT, conține acizi grași cu lanț mediu care se absord repede, ajung irect la ficat și sunt folosiți pentru obținerea de energie

Uleiul de cocos sau untul

De asemenea, conțin acizi grași cu lanțuri mai scurte pe care ficatul îi transofrmă în ketone. Ele sunt o sursă alternativă de energie la glucoză. Traversează inclusiv bariera creierului și oferă substrat energetic pentru celula nervoasă.

În loc de zahărul sau mierea din cafea, cum ar fi să pui grăsime și obții chiar o stare mai bună de alertă fără pericoul îngrășării?

Vezi și: Trei tipuri de tulburări de alimentație care ne pun sănătatea în pericol. Cori Grămescu: „Pot avea consecințe grave pe termen lung”

Scorțișoara

500 mg de scorțișoară au redus rezistența la insulină, valoarea glicemiei, hemoglobina A1C și grăsimea abdominală.

Prezentând câteva dintre cele mai importante proprietăți ale cafelei, orice specialist confirmă faptul că orice plan de slăbit ar trebui însoțit de efort fizic, pentru o slăbire corectă și armonioasă.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel