Adevărul despre pepenele galben cu brânză. Cum poate influența silueta. Carmen Brumă: „E normal să aibă mai multe calorii”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit beneficiile consumului de pepene galben cu brânză. 

Chiar dacă vara este aproape pe sfârșite, pepenele rămâne, în continuare, la mare căutare, pentru gustul perfect și răcoros pe care-l aduce în farfurie. Totuși, foarte multe persoane tind să-l asocieze adesea cu brânză, pentru a obține astfel o masă mai complexă, care să ofere și o sațietate de lungă durată. În ciuda părerilor controversate care au tot fost exprimate de fel de fel de specialiști de-a lungul timpului, Carmen Brumă spune că pepenele galben cu brânză poate fi consumat fără grijă și de persoanele care se află la dietă, pentru că prezintă o gamă largă de beneficii.

„Este combinația pepene galben cu brânză una benefică? Ei bine, din punctul meu de vedere, da, pentru că avantajele depășesc dezavantajele. Un eventual mic minus, să zicem, dacă stau să-l caut, ar fi aportul caloric mai mare, decât dacă am mânca pepenele galben simplu. În mod evident, avem două ingrediente și e normal să aibă mai multe calorii, decât dacă le-am mânca simple. Pe de altă parte, avantajele sunt mult mai importante.”, a dezvăluit Carmen brumă, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, salată de dovlecei: „Are foarte puține calorii și e foarte bună”. Se prepară în câțiva pași simpli și e ideală pentru orice dietă

Beneficiile pe care le are această combinația

Așadar, în continuare, Carmen Brumă a vorbit și despre totalitatea beneficiilor de care poți avea parte, dacă alegi să introduci acest preparat în alimentația ta. Totuși, totul trebuie consumat cu moderație, atrage atenția nutriționistul, care le dezvăluie fanilor și cantitatea recomandată de pepene și brânză pe care o pot consuma la o masă.

„1. Grăsimea și proteinele din brânză, asociate cu pepenele galben, vor scădea indicele glicemic al acestuia, care este destul de mare.

2. Vom avea o gustare mult mai densă din punct de vedere nutritiv. Avem proteine și grăsimi din brânză, tot biotice în brânză, probiotice și Omega 3 și fibre în pepenele galben, o sursă bună de potasiu și de betacaroten. Putem să mâncăm pepenele galben cu brânză, dar atenție la cantitate. Porția de brânză nu ar trebui să depășească 30 de grame, iar pepenele o felie.”, a mai dezvăluit celebrul nutriționist.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu dovlecel și brânză de capră: „Senzație a ieșit”. Este gata în doar câtea minute

Cum îți dai seama dacă pepenele este copt

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic este de acord cu consumul de pepene, fie el roșu sau galben, ba mai mult, aceasta a dezvăluit cum îi poți da seama dacă fructul este copt, astfel încât să te bucuri de un desert perfect dulce.

„Cum alegem pepenele?
Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon …cu condiția să fie rece și bine copt.
Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi.
Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt.

Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce. Nu nu ultimul rând fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă.

Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul, cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce.”, mai spune medicul nutriționist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel