„Tot ce e gras e sănătos”. Adevărul despre stilul de viață sănătos. Mihaela Bilic demontează mitul: „Creștem din grăsime, nu din apă si frunze”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează mitul mâncatului sănătos. 

Stilul de viață sănătos este adesea confundat cu o dietă săracă în calorii și grăsimi. Dr. Mihaela Bilic clarifică ce înseamnă „mâncatul sănătos” și care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. 


„Ce înseamnă să mănânci sănătos?
Sa mănânci sănătos înseamnă in primul rând sa mănânci in functie de senzatiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă sa mănânci intuitiv (in functie de apetit, pofte) si nu in ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).
Mâncarea sănătoasa nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!
Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simturi cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri si idei care sunt usor de manipulat si de influențat, corpul in schimb nu poate fi păcălit. Si dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă ca e sănătos si ne face bine.

Cat despre program si numar de mese, fiecare e liber sa decidă ritmul care i se potriveste. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”,  alții mai “săraci”… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme in plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!!”, a transmis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel