Tinerețe fără bătrânețe. Vitaminele care previn albirea părului

Data publicării:
Unsplash.com, Autor: Gabriel Silvério
Descriere foto: Unsplash.com, Autor: Gabriel Silvério

La fel ca pielea, părul se schimbă odată cu îmbătrânirea. Mai exact, pigmentul, odată luxuriant al tinereții, se poate transforma într-o nuanță cenușie.

În esență, părul cărunt este pur și simplu un proces al naturii. "Pierderea pigmentării părului este ceva care nu ne stă în control.  Se datorează în mare parte geneticii și îmbătrânirii și, din păcate, nu există tratamente pentru a inversa acele șuvițe gri", arată un studiu. 

Mai exact, celulele producătoare de pigmenți (numite melanocite) încep să se deterioreze, ducând la o lipsă a culorii. „Melanocitele sunt celule producătoare de pigmenți situate în apropierea bulbului părului și a celulelor stem ale acestora. Când părul tău îmbătrânește, melanocitele respective nu funcționează la fel de bine sau încep să migreze departe de bulbul părului, ceea ce provoacă albirea”, explică specialistul în transplant de păr, dr. James S. Calder, MD.

Poți preveni albirea părului?

Există totuși modalități de prevenție, care nu implică vopsirea părului.

 

Cu toate acestea, albirea prematură a părului este o poveste complet diferită: Deși nu puteți preveni inevitabilul pentru prea mult timp, vă puteți asigura că nu albiți înainte de vreme.

Aici intervine dieta: în mod specific, cercetările au descoperit că deficiențele în vitamina D, biotină și vitamina B12 sunt asociate cu albirea  prematură (înainte de vârsta de 30 de ani). Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel