Sylvester Stallone, anunț trist despre Bruce Willis: „Trece prin niște momente foarte, foarte dificile”

Data actualizării: | Data publicării:

Sylvester Stallone a împărtășit o veste tristă despre prietenul său Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, care și-a anunțat retragerea în martie 2022, după ce a fost diagnosticat cu afazie.

"Bruce trece prin niște momente foarte, foarte dificile", a declarat Stallone pentru THR. "Așa că a fost într-un fel de incomunicat".

"Asta mă omoară, este atât de trist", a adăugat el.

Afazia este o tulburare de limbaj care afectează modul în care cineva comunică.

În luna martie a acestui an, familia lui Willis a anunțat pe rețelele de socializare că a fost diagnosticat cu această boală: "Pentru suporterii extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut să împărtășim faptul că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează abilitățile cognitive."

Soția lui Bruce Willis, devastată de durere. Cum face față diagnosticului primit de actor: "Nu este ușor să îți vezi soțul în declin"

Tot în postare, familia lui Willis a anunțat că acesta "se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el".

Accidentul vascular, principala cauză care duce la afazie, boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis. Dr. Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă

Ce este Afazia

Afazia, boala de care suferă Bruce Willis, reprezintă o tulburare gravă de limbaj. Dr. Corneliu Toader, neurochirurg, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cauzele apariției acestei boli și cum o putem trata.

Vestea că Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, boală ce l-a determinat să se retragă din lumea cinematografiei, a șocat o lume întreagă. Despre ce înseamnă această boală și cum se manifestă ea, mai exact, a vorbit doctorul Corneliu Toader, medic  primar neurochirurg, în exclusivitate pentru Spectacola.

Bruce Willis, primele semne de AFAZIE. DETALIUL observat de colegii actorului: „Părea puțin confuz”

"Afazia este o tulburare a vorbirii, care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, în absența oricărei modificări senzoriale. Afazia poate fi de 3 tipuri: afazia receptivă (Wernicke), ce constă în afectarea înțelegerii limbajului (vorbire, citire, chiar și limbajul semnelor), fără a afecta însă capacitatea exprimării (pacienții pot vorbi fluent, dar nu înțeleg ce spun ceilalți). Afazia expresivă (Broca), ce constă în afectarea comunicării, fie ea verbală sau scrisă, dar fără a fi afectată înțelegerea informațiilor din mediul înconjurător.

De exemplu, pacientul va înțelege ce întrebări primește, dar nu va emite răspunsuri coerente, logice. Și ultima, afazia globală, care este afazia în care este afectată întreaga funcție de comunicare (atât înțelegerea, cât și exprimarea).", a spus Dr. Corneliu Toader, pentru Spectacola.

 

Citește aici mai multe despre afazie

Sylvester Stallone, alături de Bruce Willis, după ce a fost diagnosticat cu o boală degenerativă a creierului: „Ne rugăm pentru el”

Stallone a fost unul dintre primii prieteni ai lui Willis care a reacționat la anunț. El a postat pe Instagram o fotografie veche cu Willis și el, cu descrierea: "Ne cunoaștem de mult timp, mă rog pentru ce e mai bun pentru tine și pentru minunata ta familie...".

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Sly Stallone (@officialslystallone)

Stallone, în vârstă de 75 de ani, și Willis, în vârstă de 67 de ani, au jucat împreună în franciza de acțiune din anii 2010 "The Expendables" - un proiect care a dat naștere primei și singurei dușmănii publice a celor doi.


Prima fotografie inclusă în postarea de omagiere a starului Rambo a fost o retrospectivă din 1992 și a fost făcută în timpul sărbătoririi celei de-a 30-a aniversări a fostei soții a lui Willis, Demi Moore, în parcul de distracții Six Flags Magic Mountain.

O altă fotografie îi arată pe cei doi pe motociclete în timp ce au avut o apariție comună la David Letterman Show în 2008.

De asemenea, Stallone a adăugat și o fotografie cu el și cu starul din Die Hard de pe covorul roșu, la premiera documentarului HBO His Way, care urmărește cariera legendarului producător Jerry Weintraub, în 2011.


Nu în ultimul rând, Stallone a împărtășit o fotografie din culise, realizată în timpul filmărilor pentru filmul Expendables.

Bruce Willis, prima apariție publică după diagnosticul de afazie. Cum l-a transformat boala

 

Bruce Willis și Sylvester Stallone au fost certați din cauza filmului Expendables

 

Primul Expendables a ajuns în cinematografe în 2010, iar continuarea a avut premiera doar doi ani mai târziu, în vara anului 2012.

Willis, care l-a interpretat pe agentul CIA Mr. Church, urma să joace în cel de-al treilea episod, dar a renunțat după o presupusă "cerință" care nu i-a fost îndeplinită, potrivit DailyMail.

La scurt timp după aflarea veștii - și după ce Harrison Ford a semnat pentru a-l înlocui pe Willis - Stallone a publicat un tweet exploziv la adresa prietenului său.

„Avar ȘI LENEȘ ...... O FORMULA SIGURĂ PENTRU EȘECUL CARIEREI", scria Stallone în septembrie 2013.

În ciuda criticilor  publice, Stallone a ideclarat că încă îl considera pe Willis un 'prieten de-o viață' și că tweet-ul său a venit din 'frustrare'.

Un an mai târziu, Stallone a intrat pe Twitter pentru a dezvălui că el și Willis au îngropat oficial securea războiului.

'M-am împăcat cu BRUCE W. Un tip corect, greșeala mea.... ', a postat el în noiembrie 2014.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel