Bruce Willis, primele semne de AFAZIE. DETALIUL observat de colegii actorului: „Părea puțin confuz”

Data actualizării: | Data publicării:
Bruce Willis, captură video YouTube
Descriere foto: Bruce Willis, captură video YouTube

Acesta ar fi fost primul semn de afazie al lui Bruce Willis. Actorul a început să prezinte semne de afecțiune cognitivă în urmă cu 5 ani.

Familia actorului american Bruce Willis a anunţat, pe 30 martie, că starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a decis să renunţe la profesia de actor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.


"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american într-un comunicat.

"Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el", precizează acelaşi comunicat.

Documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Primele semne ale bolii ar fi apărut în urmă cu 5 ani

 Acum, colegii lui Willis descriu unele dintre primele semne care au arătat că actorul se lupta cu afazia.

Willis se chinuia să își amintească replicile în timp ce filma Glass în 2017 și 2018.

În ciuda faptului că a fost diagnosticat recent, decizia dificilă a lui Willis de a se retrage din carieră pare să fi venit după ce afecțiunea a devenit mai evidentă și îl împiedica să își mai facă meseria. Unul dintre primele semne raportate a venit de pe platoul de filmare al peliculei Glass a lui M. Night Shylaman, în 2017 și 2018, în timpul căruia două surse din producție au spus că actorul părea "ușor confuz", potrivit Page Six.

"Bruce părea puțin confuz în unele momente și avea nevoie de mai mult ajutor cu replicile sale. Aceasta a fost prima dată când am auzit ceva despre starea lui de sănătate", a declarat una dintre surse. "În acel moment părea că este puțin plecat. Ne-am gândit că ar putea fi orice, de la îmbătrânire la poate chiar și faptul că era puțin beat - greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când văd primele semne de ceva precum demența - până la faptul că pur și simplu nu voia să fie acolo."


În lumina anunțului său recent, o parte din comportamentul lui Willis de pe platou, de acum cinci ani, are acum mai mult sens. "În reflecție, este posibil ca Bruce să se fi luptat cu toate astea atunci", a declarat sursa pentru Page Six.

 

Afazia - Cauze, simptome și tratament

Afazia, boala de care suferă Bruce Willis, reprezintă o tulburare gravă de limbaj. Dr. Corneliu Toader, neurochirurg, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cauzele apariției acestei boli și cum o putem trata.


 
Vestea că Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, boală ce l-a determinat să se retragă din lumea cinematografiei, a șocat o lume întreagă. Despre ce înseamnă această boală și cum se manifestă ea, mai exact, a vorbit doctorul Corneliu Toader, medic  primar neurochirurg, în exclusivitate pentru Spectacola.

"Afazia este o tulburare a vorbirii, care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, în absența oricărei modificări senzoriale. Afazia poate fi de 3 tipuri: afazia receptivă (Wernicke), ce constă în afectarea înțelegerii limbajului (vorbire, citire, chiar și limbajul semnelor), fără a afecta însă capacitatea exprimării (pacienții pot vorbi fluent, dar nu înțeleg ce spun ceilalți). Afazia expresivă (Broca), ce constă în afectarea comunicării, fie ea verbală sau scrisă, dar fără a fi afectată înțelegerea informațiilor din mediul înconjurător.

De exemplu, pacientul va înțelege ce întrebări primește, dar nu va emite răspunsuri coerente, logice. Și ultima, afazia globală, care este afazia în care este afectată întreaga funcție de comunicare (atât înțelegerea, cât și exprimarea).", a spus Dr. Corneliu Toader, pentru Spectacola.

Care sunt cauzele apariției afaziei


Doctorul Corneliu Toader ne-a vorbit și despre principalele cauze, care duc la apariția acestei cumplite boli.

"Principalele cauze ale afaziei sunt accidentul vascular cerebral și traumatismele cranio –cerebrale. De asemenea, afazia poate fi cauzată și de tumori cerebrale, infecții, boli neurodegenerative.", a mai spus acesta.

Citește aici care sunt simptomele afaziei și cum poate fi tratată. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel