Bruce Willis, prima apariție publică după diagnosticul de afazie. Cum l-a transformat boala

Data actualizării: | Data publicării:

Emma Heming Willis, soția lui Bruce Willis, a publicat o serie de imagini cu actorul din „Greu de ucis”, după diagnosticul de afazie.

Heming Willis a distribuit marți, pe Instagram Stories, un videoclip în care soțul ei se plimba lângă un râu împreună cu ea și cu fiica lor de 10 ani, Mabel.
De asemenea, ea a postat pe Instagram câteva  fotografii cu ea și cu Bruce Willis.Acestea sunt primele imagini cu actorul, după ce familia sa a anunțat că a fost diagnosticat cu afazie și că se retrage din actorie. 

"Mama și tata în habitatul lor favorit #offthegrid", scria în legenda fotografiilor făcute de fiica lor Mabel.


Emma Heming Willis este șocată de diagnosticul primit de soțul ei

 

Bruce Willis are afazie, o afecțiune degenerativă a creierului.


 
O sursă a declarat pentru revista People că soția lui Bruce Willis, Emma, "trebuie să se țină tare pentru" fiicele lor Evelyn, 7 ani, și Mabel, 10 ani, după aflarea diagnosticului de afazie al actorului.

Emma Heming Willis îl îngrijește pe Bruce Willis


După ce ea și restul familiei actorului în vârstă de 67 de ani au dezvăluit că acesta suferă de afazie și că se va retrage din actorie, o sursă a declarat pentru PEOPLE că diagnosticul "a fost greu pentru" Emma, în vârstă de 43 de ani, deoarece "nu este ușor să îți vezi  soțul în declin".

"Și fetele lor sunt încă atât de mici", adaugă sursa despre fiicele cuplului, Evelyn, 7 ani, și Mabel, 10. "Emma trebuie să se țină tare pentru ele."

Sursa a mai spus că Emma "lucrează cu mai mulți profesioniști pentru a-l ajuta" pe soțul ei și "a aranjat ca el să meargă la cei mai buni medici".

"El are un asistent acasă pentru a se asigura că este în siguranță, dar Emma are grijă și de el", adaugă sursa apropiată. "Pentru că Bruce este mai în vârstă decât Emma, ei știau că sănătatea lui ar putea să se deterioreze mai repede decât a ei. Cu toate acestea, diagnosticul lui a fost șocant pentru ea."


Bruce Willis s-a retras din activitate


Familia actorului american Bruce Willis a anunţat, pe 30 martie, că starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a decis să renunţe la profesia de actor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.


"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american într-un comunicat.

"Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el", precizează acelaşi comunicat.

Documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Bruce Willis, primele semne de AFAZIE. DETALIUL observat de colegii actorului: „Părea puțin confuz”


Joi seară, Emma a postat un mesaj pentru familie, prieteni și fani, mulțumindu-le pentru că i-au împărtășit sprijinul pe care i l-au acordat în jurul ei.

"Iubirea, sprijinul, compasiunea, rugăciunile voastre ajută cu adevărat. Sunt recunoscătoare", a scris modelul într-o postare pe Instagram Story. "Vă mulțumesc din adâncul inimii mele".

Afazia - Cauze, simptome și tratament

Afazia, boala de care suferă Bruce Willis, reprezintă o tulburare gravă de limbaj. Dr. Corneliu Toader, neurochirurg, a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cauzele apariției acestei boli și cum o putem trata.


 
Vestea că Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, boală ce l-a determinat să se retragă din lumea cinematografiei, a șocat o lume întreagă. Despre ce înseamnă această boală și cum se manifestă ea, mai exact, a vorbit doctorul Corneliu Toader, medic  primar neurochirurg, în exclusivitate pentru Spectacola.

"Afazia este o tulburare a vorbirii, care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, în absența oricărei modificări senzoriale. Afazia poate fi de 3 tipuri: afazia receptivă (Wernicke), ce constă în afectarea înțelegerii limbajului (vorbire, citire, chiar și limbajul semnelor), fără a afecta însă capacitatea exprimării (pacienții pot vorbi fluent, dar nu înțeleg ce spun ceilalți). Afazia expresivă (Broca), ce constă în afectarea comunicării, fie ea verbală sau scrisă, dar fără a fi afectată înțelegerea informațiilor din mediul înconjurător.

De exemplu, pacientul va înțelege ce întrebări primește, dar nu va emite răspunsuri coerente, logice. Și ultima, afazia globală, care este afazia în care este afectată întreaga funcție de comunicare (atât înțelegerea, cât și exprimarea).", a spus Dr. Corneliu Toader, pentru Spectacola.

Care sunt cauzele apariției afaziei


Doctorul Corneliu Toader ne-a vorbit și despre principalele cauze, care duc la apariția acestei cumplite boli.

"Principalele cauze ale afaziei sunt accidentul vascular cerebral și traumatismele cranio –cerebrale. De asemenea, afazia poate fi cauzată și de tumori cerebrale, infecții, boli neurodegenerative.", a mai spus acesta.

Citește aici care sunt simptomele afaziei și cum poate fi tratată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel