Sucul, inamicul siluetei. Mihaela Bilic: ”Nu consumați caloriile în formă lichidă”. Motivul pentru care NU simțim gustul intens de dulce dintr-o băutură

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Mihaela Bilic a explicat, în cadrul celei mai noi cărți pe care a publicat-o, efectele negative ale sucurilor, în cadrul unei diete.

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de băuturi carbogazoase sau chiar și în privința celor fără acid. Nutriționistul spune că acestea sunt echivalentul unui desert, chiar dacă nu creează impresia asta, iar zahărul din conținutul lor se depune fix pe zona abdominală.

„Când vine vorba de un desert, niciodată mintea noastră nu o să asocieze o băutură cu o prăjitură, chiar dacă uneori conținutul caloric e similar. Organismul nu numără caloriile venite din lichide, le consideră apă, prin urmare, nu satură și nici mare satisfacție nu produc. „.Nu consumați caloriile în formă lichidă" este recomandarea esențială când vorbim de siluetă. Apa cu mult zahăr (așa cum avem în băuturile răcoritoare) și apa cu multă fructoză (așa cum avem în sucurile naturale) nu fac decât să încarce ficatul cu „materie primă" din care se produce ușor grăsime de depozit - și nu oriunde, ci pe burtă/abdomen. Dar înapoi la gust, acolo unde silueta și sațietatea sunt sabotate din plin. Ei bine, nici satisfacția gustativă nu e pe măsura aportului energetic, dacă ne gândim ce puțin ne bucurăm de aroma celor 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar de suc. Dacă am consuma zahărul echivalent sub formă de prăjitură sau ciocolată, simțurile noastre ne-ar mulțumi!”, a scris Mihaela Bilic în cartea ”Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă”.

Popcorn sau pufuleți? Mihaela Bilic dezvăluie ce variantă îngrașă mai puțin

De ce nu resimțim gustul prea dulce dintr-un suc

Mai mult, doctorul nutriționist explică și care este motivul pentru care noi nu resimțim băutura ca fiind atât de dulce, chiar dacă ea conține cantități de îndulcitori foarte mari. 

„Mereu m-am întrebat de ce e nevoie de atât de multe linguri de zahăr într-un pahar de suc, când două-trei lingurițe ar fi suficiente să îndulcească licoarea. Când spun zahăr, mă refer la orice agent de îndulcire, mierea fiind inclusă.

Atunci cum se face că nu percep gustul intens de dulce al unui pahar de suc? Răspunsul e năucitor de banal: zeama de lămâie, concentratul de fructe, sarea și dioxidul de carbon ”ascund” zahărul. Mai simplu spus, tot ce este acrișor și/ sau acidulat taie din dulceață. Și, ca răul să fie și mai rău, temperatura poate ”sabota” și ea percepția: cu cât un lichid e mai rece, cu atât pare mai puțin dulce.”, a continuat nutriționistul.

 

Cu ce garnituri combinăm corect carnea. Mihaela Bilic: ”Este soluția ca să ne menținem silueta”

 

Ce sfat le dă Mihaela Bilic celor care consumă astfel de lichide

În final, Mihaela Bilic îi pune pe cititorii ei să reflecte asupra unei întrebări, care ar putea face diferența, când vine vorba despre siluetei perfecte.

„Data viitoare când simțiți să vă răcoriți și să vă hidratați cu un pahar de suc, întrebați-vă pragmatic dacă n-ați prefera un pahar de apă și o mică prăjitură? Nu de alta, dar ”bugetul” caloric e similar, însă plăcerea și satisfacția sunt incontestabile.”, a încheiat aceasta.

Carnea tocată, PERICOL pentru sănătate. Mihaela Bilic: ”Ascunde ingrediente nedorite”

Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Ai nevoie de un doctorat în nutriție ca să descifrezi o etichetă”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel