Cu ce garnituri combinăm corect carnea. Mihaela Bilic: ”Este soluția ca să ne menținem silueta”

Data actualizării: | Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce ar trebui asociată corect carnea, pentru a nu ne îngrășa.

Mihaela Bilic a făcut o nouă postare pe rețelele de socializare în care a dezvăluit principalele garnituri cu care trebuie servită carnea. Este bine știut faptul că, în combinație cu unele alimente, carnea se poate transforma dintr-un preparat benefic siluetei, într-o adevărată bombă calorică. În acest context, nutriționistul a dat trei variante sănătoase de garnituri ce pot fi servite oricând lângă un grătar.

„Echilibrat înseamnă asociat. Contrar părerii generale, alimentele trebuie asociate ca sã fie acoperit tot necesarul de nutrienți pentru organism. Carnea conține proteine și grăsimi și nici un strop de carbohidrați, prin urmare merge de minune cu pâine sau garnitură de cartofi/orez/mămăligă. Nici fibre nu are, așa că am pus lângă niște legume la grătar. lar cartofii, toată lumea știe, se completează perfect cu brânza sărată. Disociat mâncam doar atunci când vrem să slăbim, dar asta nu este nici sănătos, nici echilibrat. Care este soluția ca să ne menținem silueta, în ciuda tuturor acestor asocieri?!? Micșorăm porția! Din tot ce vedeți în foto, am mâncat mai puțin de jumătate.

P. S. Ca să nu existe dubii, carnea la grătar este ceafă de porc..alegere apreciată de cele 4 pisici cu care am împărțit masa.”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Pepene roșu sau pepene galben? Care este cel mai bun pentru slăbit

Care sunt beneficiile caiselor

În altă postare făcută pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a scos în evidență beneficiile caiselor, fructele de sezon care pot fi extrem de bune pentru silueta noastră.

„Luna iulie ar trebui dedicată caiselor. Sunt fructe prietenoase și cu silueta, și cu digestia: au indice glicemic scăzut și un aport mare de fibre solubile. Conțin în medie 2% fibre (majoritatea pectine) care se transformă în gel la contactul cu apa și previn constipația. Caisele sunt fructe climacterice, adică se coc și după ce au fost culese. Țineți-le într-o pungă de hârtie închisă până când devin dulci, moi și parfumate. Cât despre culoare, cu cât mai portocalii, cu atât mai bine- au mult betacaroten (provitamina A) care face bine la piele.”, a mai spus specialista în altă postare.

Carnea tocată, pericol pentru sănătate

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă asupra cărnii tocate, dar și asupra sosurilor, care au extrem de multe efecte negative asupra sănătății. Medicul nutriționist a făcut o  postare pe rețelele de socializare, prin care explică de ce ar trebui să le evităm pe cele două, mai ales că acum începe perioada festivalurilor, iar aceste tipuri de mâncăruri vor fi extrem de întâlnite peste tot.

„Când vine vorba de carne, alegeți varianta NEtocată. Festival la mal de mare cu muzică și mâncare. Ce variantă poți să alegi? Burgers, șaorma sau pizza, adică pâine cu carne și legume…nimic rău până aici. Și, ca o iubitoare de porc ce sunt, m-am oprit la sandvișul “pulled pork”. După capul meu asta însemna carne de porc gătită îndelungat, curățită de pe oase și apoi mărunțită. Un singur element n-am luat în calcul și el face toată diferența: sosul. Urmărind cum este pregătită carnea pentru umplutură, am fost uimită să văd că în ea se pun nu doar condimente, ci și un sos brun, cu siguranță delicios. Dacă până acum la shaorma și Burger știam să cer varianta fără sos, la porcul mărunțit nu m-am gândit că e cazul.”, a scris aceasta pe Facebook.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

De ce nu sunt bune sosurile

Când vine vorba despre sosuri, Mihaela Bilic avertizează în primul rând asupra zaharurilor și grăsimilor care se pot ascunde în spatele unui astfel de preparat, chiar dacă gustul ne păcălește și ne face să vrem mai mult.

„Care e beleaua cu sosurile? În primul rând, conțin grăsime și mult zahăr, care dublează numărul de calorii din carne. Apoi sunt pline de E-uri, potențiatori de gust, emulgatori și stabilizatori-majoritatea sosurilor vin la bidon, nu mai face nimeni maioneză și sos de usturoi din ingrediente banale, totul e semipreparat. Unde e problema? În primul rând, la nivel de percepție: tu crezi că ai mâncat o bucată de carne, când de fapt e vorba de un amestec de proteine, glucide și grăsimi deloc echilibrat. Sosul e o capcană pentru cei care vor să țină dietă proteică, dieta Keto sau vor să evite zahărul și glutenul. În sos ai zahăr și amidon modificat, plus o serie de grăsimi vegetale mai puțin sănătoase. Și gustul îți este păcălit, carnea va fi delicioasă din cauza aromelor artificiale plus sare din belșug. Iar cei mai păcătoși sunt emulgatorii care mențin consistența onctuoasă și care e demonstrat că afectează permeabilitatea intestinului și produc inflamație.”, a continuat medicul nutriționist.

Citește AICI motivele pentru care trebuie să evităm carnea tocată.

Fastingul intermitent, un real pericol pentru sănătate. Dr. Florin Ioan Bălănică: ”Trebuie să avem foarte mare grijă” EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel