Dieta care poate reduce riscul de diabet la femei. Studiu

Data publicării:
 Unsplash.com/ autor Anna Pelzer,
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Anna Pelzer,

Femeile care urmează o dietă mediteraneană pot reduce cu 30% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, arată un studiu publicat în JAMA Network Open. 

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital au analizat sănătatea a peste 25.000 de femei, participante la Studiul pentru Sănătatea Femeilor, care a durat aproximativ 20 de ani. În urma studiilor făcute, cercetătorii au descoperit numeroasele beneficii pe care le are dieta mediteraneană. 


Potrivit studiului, consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, nucile, semințele și peștele gras, precum și cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele fac din dieta mediteraneană una dintre cele mai sănătoase și mai durabile obiceiuri alimentare. 


Legătura dintre dieta mediteraneană și un risc redus de diabet zaharat tip 2 este promițătoare. Cercetătorii susțin că o astfel de dietă le oferă oamenilor posibilitatea de a-și gestiona singuri riscurile metabolice pentru sănătate și cu pași mici pot avea rezultate uimitoare în timp. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel