Sofia Vicoveanca, obiceiul de Paște pe care îl urmează cu strictețe: „Ca să fii roșie și sănătoasă ca oul roșu”

Data actualizării: | Data publicării:
Sofia Vicoveanca, obiceiul de Paște pe care îl urmează cu strictețe. Captură Video PRO TV
Descriere foto: Sofia Vicoveanca, obiceiul de Paște pe care îl urmează cu strictețe. Captură Video PRO TV

Sofia Vicoveanca a dezvăluit ce tradiții și obiceiuri urmează de Paște. 

Sofia Vicoveanca, în vârstă de 80 de ani, vorbește cu multă dragoste despre Sărbătorile Pascale și păstrează cu strictețe datinile învățate în copilărie. Artista de muzică populară spune că respectă postul și are un adevărat ritual pentru pregătirea mesei de sărbătoare. De asemenea, ea nu uită de cei dragi, plecați în lumea celor drepți, așa că face pomeni pentru aceștia. Într-un interviu pentru revista Ego, interpreta a povestit cum arată Paștele la Suceava și cum se pregătește pentru sărbătoare. 

”Paștele este minunea Învierii, este cea mai mare și mai puternică sărbătoare. Să ne rugăm să ne aducă pace în lume, să ne păstrăm limba ascuțită. Să încercăm să ne vedem de ale noastre. Eu locuiesc la Suceava, aici încă se mai respectă postul și pregătirile dinaintea sărbătorii creștine. Oamenii locului își curăță grădinile, casele, se postește, te împărtășești, se îngrijesc mormintele celor dragi, se face pomenire pentru cei plecați. Gospodinele își pregătesc coșul cu bucate, cu pască și cu ouă roșii, dar mai pun și ceva pentru animăluțe, într-un colțuc al coșului, ca să fie sfințite la biserică, puțină iarbă sau fân, ca să fie sănătoase”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Ego. 

Sofia Vicoveanca, secretul longevității. Care este dieta celebrei artiste: „Nu mă feresc de grăsimi”

Sofia Vicoveanca: ”În dimineața de Paște, se pun un ou roșu și un bănuț, într-un castron cu apă neîncepută”

Artista a dezvăluit și obiceiul pe care l-a învățat în Bucovina, pe care îl urmează în fiecare an. 

”În dimineața de Paște, se pun un ou roșu și un bănuț, într-un castron cu apă neîncepută. Apoi, cu acel ou ud se dă pe față, pe ambii obraji, ca să fii roșie și sănătoasă ca oul roșu, apoi se dă pe față și cu moneda udă, ca să fii puternică și bogată ca bănuțul. După care, se ciugulește din cele sfințite la biserică, din bucate, și se trece la masă, la ce au pregătit gospodinele”, a mai spus artista pentru sursa citată. 

Sofia Vicoveanca, DETALIUL neștiut despre moartea soțului ei: Pentru ce să îl mai măcelărească?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel