Sfat de călătorie. Cinci destinații de vacanță pentru perioada pandemiei

Roxana și Costin, bloggeri de travel, împărtășesc cinci destinații sigure pentru călătoriile din timpul pandemiei. 

Continuăm seria sfaturilor de călătorie, de la Roxana și Costin, de la Stampsonthepassport. 

 

„Românii care călătoresc în alte țări, în timpul pandemiei, se confruntă cu o serie lungă de provocări, inclusiv frontiere închise, testare, carantină, întârzieri ale curselor aeriene și bineînteles o expunere mai mare la riscul de infectare cu Covid-19.


Deși, în acest moment, majoritatea țărilor au granițele închise pentru România, totuși există posibilitatea să călătorim chiar și în timpul pandemiei.


Pentru că vrem să ne concentrăm pe siguranță, în lista noastră vor fi în top țările unde se poate ajunge cu mașina personală.


România


Deși România are foarte multe cazuri Covid-19 înregistrate, în acest moment, este în același timp și cea mai sigură țară în care poți călători.


Țara noastră este renumită ca fiind una dintre cele mai autentice locuri din Europa. Așadar, suntem norocoși să avem zone întinse de natură pură precum: Rezervația Biosfera Delta Dunării, Parcul Național Retezat, Rezervația  Piatra Craiului sau multe alte zone idilice.
Sunt locurile perfecte pentru a petrece vacanța în siguranță dar și prelejul perfect pentru a te conecta cu natura și cu autenticul.


Grecia


Grecia este una dintre puținele tări care a gestionat criza sanitară într-un mod extraordinar.
Majoritatea românilor și-au îndreptat atenția către Grecia pentru perioada estivala și este lucru lesne de înteles de ce. Aici găsești plaje minunate, mâncare bună, oameni primitori și numai.


Chiar dacă a trecut perioada estivală, Grecia este în continuare o variantă excelentă pentru vacanță. Acest lucru datorându-se temperaturilor moderate din perioada toamnei și a iernilor blande.
Pentru a putea călători în Grecia este necesar prezentarea unui test molecular negativ Covid-19 (prelevat cu 72 de ore înainte) și prezentarea unui Cod QR.


Turcia


Turcia este o altă opțiune pentru vacanță.
Dacă asociezi Turcia doar cu hoteluri de cinci stele și all inclusive, vei afla că aceasta are foarte multe lucruri de oferit.

Turcia este o tară foarte diversă, acesta fiind rezultatul amplasării sale la răscruce de drumuri din Orientul Mijlociu, Europa și Asia Centrală, precum și moștenirea Imperiului Otoman multietnic și multireligios.
Țara este deschisă românilor fără restricții de călătorie.


Portugalia


Vremea și varietatea peisajelor asigură faptul că o vizită în Portugalia este însorită, interesantă și activă. Iar dacă mai adaugi mancare bună, oameni primitori, lista este completă pentru o vacanță de vis.
Portugalia se poate vizita foarte ușor, plăcut și în siguranță, în special cu mașină închiriată.


Este o destinație perfectă pentru toamnă.
În acest moment se poate intra în Portugalia fără prezentarea unui test molecular negativ Covid-19.


Bulgaria


Bulgaria poate fi o variantă alternativă atât pentru vară, cât și pentru iarnă. Țara vecină nu înseamnă doar Nisipurile de Aur sau Sunny Beach. Poți explora mii de repere arhitecturale ale civilizațiilor tracice, grecești, romane și bizantine, dar te poți pierde și în natură.

Natura este unul dintre lucrurile la care Bulgaria excelează. Începând cu masivele alpine Rila și Pirin, cu vârfurile lor stâncoase, ascuțite, cu sute de lacuri glaciare albastre, continuând cu zona balcanică cu ale sale cascade uimitoare până la pajiști însorite.
Oricare dintre variante ai alege este important să îți iei toate măsurile de siguranță ca vacanța ta să fie excelentă.”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 24 oct 2020, 18:59 | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience