Sfat de călătorie. Cinci aplicații pentru planificarea vacanței

Data publicării:
EXCLUSIV

Roxana și Costin, bloggeri de travel la Stampsonthepassport, explică pentru cititorii Spectacola, care sunt cele mai populare aplicații pentru planificarea vacanțelor. 

Roxana și Costin, de la Stampsonthepassport, au realizat topul aplicațiilor de călătorii. 


În era internetului, web-siturile și aplicațiile mobile joacă un rol foarte important în viețile noastre. 

Iar când vine vorba de planificarea unei vacanțe, noi preferăm să o organizăm singuri. Căutam cele mai bune oferte de zboruri, cazare și alte experiențe, folosind platformele de mai jos. Când vine vorba de căutarea unei oferte bune, nu există o formula magică, iar abordarea noastră este să urmărim și să comparăm rezultatele obținute din mai multe surse.

Toate motoarele de căutare de mai jos pot fi găsite atât în forma web, cât și sub forma de aplicație mobilă pentru iOS sau Android. 


1. Booking.com 

Booking este poate cea mai veche platformă de rezervări hoteliere online din lume și cu siguranță cea mai accesată.  Este o platformă unde puteți planifica o vacanță de la A la Z, astfel încât să cuprindă cazarea, zborul, închirierea auto cât și rezervări de bilete pentru muzee, teatre și alte atracții.  Iar în cazul nostru, este locul de unde începem căutările de hoteluri înainte de a merge în vacanță.  Interfața este foarte ușor de folosit iar primul pas este să creați un cont și să înregistrați un card de credit/debit.  Sunt foarte multe cazări care pot fi rezervate cu anulare gratuită, chiar fără folosirea cardului, cu plata direct la proprietate. 

 


2. Airbnb

Airbnb este unul dintre portalurile noi de pe piața românească, dar care acum a ajuns la un număr uriaș de peste 1.5 milioane de proprietăți în 190 de țări.  Aici puteți găsi cele mai interesante cazări posibile, de la căsuțe tradiționale, pănă la penthouse-uri cu piscină interioară. Noi îl folosim atunci când dorim experiențe autentice sau cazări alături de localnici. Aveți nevoie de cont și de un card de credit/debit. Toate proprietățile se plătesc în momentul rezervării și trebuie să fiți atenți deoarece foarte puține au anulare gratuită. 

 

 

3. Skyscanner 

Skyscanner este unul dintre cele mai populare motoare de căutare când vine vorba de zboruri și, bineînțeles, este și punctul nostru de plecare în căutarea zborurilor. Oriunde în lume ați călători, aici veți găsi cele mai bune conexiuni iar cu opțiunea de date flexibile veți găsi și cele mai bune prețuri în jurul datelor pe care le doriți. În cazul în care nu sunteți hotărâti la o anumită perioadă și vreți cele mai bune prețuri, aplicația permite setarea de alerte atunci când prețul biletelor, pe un anume segment, scade sub o anumită valoare.  Aveți nevoie de un cont și nu este necesar cardul de credit/debit pentru înregistrare, dar aveți nevoie de unul pentru plata biletelor. Prin aplicația instalată puteți agrega biletele de avion pentru o gestiune mai ușoară. 

 

 


4. Kayak


Având totul sub același acoperiș, Kayak.com este una dintre aplicațiile unde găsiți oferte foarte bune de zboruri, cazări și închirieri auto.  Una din caracteristicile principale este faptul că se pot seta alerte de preț și puteți seta perioade de căutare flexibile, în jurul datei de plecare dorite, pentru a obține cel mai bun preț. 

 

 

 

 

5.  Momondo


Momondo este un alt motor de căutare, foarte bun, când vine vorba de găsirea celor mai bune oferte pentru zboruri, hoteluri și închirieri auto.  Este similar cu celelalte motoare de căutare, se pot seta alerte de preț, singura diferență fiind faptul că nu se pot cumpăra biletele direct din această aplicație/website, ci doar se face trimitere directă către agenția de turism sau compania aerienă. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel