Șapte greșeli care te împiedică să slăbești. Iată de ce nu poți avea silueta la care visezi

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Șapte greșeli pe care le faci zi de zi te împiedică să ajungi la silueta dorită.

Află care sunt cele șapte greșeli din cauza cărora nu poți slăbi. 

1. Îți pui limite dure și vrei să rezultate rapide. "Gata! De mâine, fără favoruri. Voi începe să-mi monitorizez alimentația, voi mânca doar alimente din lista celor permise, iar o zi voi ține post”. Un astfel de ultimatum te poate motiva pe termen scurt, dar nu va funcționa pe termen lung. Este important să nu mergi la extreme și să introduci schimbările treptat pentru a nu renunța la jumătatea drumului. Așteptarea unui rezultat instantaneu este o altă greșeală care poate duce la pierderea motivației. 

 

2. Ții o dietă strictă fără a consulta un nutriționist. Ești la dietă? Ești sigur că este potrivită pentru tine? De exemplu, este dăunător să ții o dietă fără carbohidrați, deoarece organismul începe să „mănânce singur”, nivelul de toxine crește, iar ficatul va suferi. Nu trebuie să renunți de tot nici la alimentele grase. Cel mai bine este să faci o dietă împreună cu un nutriționist, care îți va spune ce alimente și în ce cantități ar trebui să consumi.

 

3. Nu limitezi consumul de dulciuri și fast-food. Mâncarea dulci și fast-food duce la creșterea celule grase în grăsimea subcutanată. După ce ai mâncat ceva dulce, în organism se produce insulină suplimentară, țesutul adipos se umflă, iar volumul corpului crește. Organismul are nevoie de dulciuri pentru că îi lipsește energia. Dacă ai poftă constantă de dulciuri, probabil că nu bei suficiente lichide și duci un stil de viață sedentar. Ce te poate ajuta? Exercițiile fizice și apa. Metabolismul se va accelera, iar pofta de dulce va dispărea.

 

4. Nu faci sport regulat. Fără o alimentație echilibrată și un antrenament regulat nu vei obține niciodată silueta la care visezi.  Dacă acesta nu este un argument pentru tine, gândește-te cum te vei simți peste 15, 20, 30 de ani? Din cauza unui stil de viață sedentar, la bătrânețe vei avea probleme de sănătate cu articulațiile și nu te vei putea mișca normal. 

 

Sportul necesită efort. Dar chiar și 15-20 de minute pe zi, dedicate exercițiilor fizice pentru anumite grupe musculare pot da un rezultat pozitiv..

Citește continuarea pe DCMedical.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel