Șapte alimente care te scapă de stres. Nutriționist: Veți fi uimiți ce bine o să vă simțiți

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt alimentele care ne scapă de stres și ne aduc o stare de bine, pe termen lung.

Legătura dintre ceea ce mâncăm și starea de sănătate fizică este deja un lucru foarte bine cunoscut, prin axa creier-intestin, când alimentele pe care le consumăm ne pot da o stare de bine sau dimpotrivă pot agrava unele condiții psiho-emoționale.

Dr. Ruxandra Pleșea, a explicat că există alimente care ne fac mai fericiți, ”există o dietă, un stil de viață”, subliniind că dacă vrea să știe cu cine are de-a face, ”cu un om trist, cu un om în depresie, cu risc de depresie, mai fericit, mai puțin fericit”, urmărește cinci elemente foarte importante, toate legate de partea nutrițională.

Stresul, creierul și intestinul

”Mă uit dacă pacientul sau persoana își hrănește creierul cu grăsimea potrivită, pentru că în funcție de tipul și de calitatea grăsimii, așa este și creierul”, a declarat dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet, boli de nutriție și metabolism la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Potrivit medicului, unul dintre cele mai bune alimente pentru creier este sardina, un pește extrem de bogat în Omega 3. ”Dacă vom consuma de 2-3 ori pe săptămână pești grași, cu Omega 3, avem puțină inflamație, celule ale creierului care sunt cu o membrană mai fluidă, pentru a primi hrana și antioxidanții și pentru a deversa materialul care nu mai trebuie și astfel creierul devine potrivit pentru a fi fericit”, a spus nutriționistul.

O altă direcție înspre care se uită medicul este cea legată de hrana ”personajului” pentru microbiom. ”Există axa intestin-creier, serotonina vine din intestine, este hormonul-neurotransmițătorul fericirii. Și atunci vreau să știu dacă microbii (n.r. intestinali) sunt în bună stare și mă bazez pe ciocolata neagră, pe multele fibre din dietă - legume cu frunze verzi, legume, fructe, leguminoase, nuci”, a mai spus medicul.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel