Romică Țociu, despre momentul în care Alexandru Arșinel l-a dat afară de la teatru: „A fost o nedreptate”

Data publicării:
 Alexandru Arșinel și Romică Țociu, captură TV/
Descriere foto: Alexandru Arșinel și Romică Țociu, captură TV/

În urmă cu mai mulți ani, Romică Țociu pleca de la  Teatrul de Revistă Constantin Tănase, aflat la vremea aceea sub coordonarea lui Alexandru Arșinel. 

În 1998,  pe vremea când Alexandru Arșinel era director  la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Romică Țociu a  fost dat afară. De curând, actorul a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifani, care l-a întrebat dacă l-a iertat pe Arșinel pentru că l-a concediat.

 

VEZI ȘI: Romică Țociu, despre primii bani câștigați: „Vara plecam pe litoral şi vindeam gogoşi sau sucuri pe plajă”

„În 1998 când ați început să aveți în fiecare duminică o emisiune de televiziune, vă citez: «Alexandru Arșinel, directorul teatrului, ne-a chemat pe amândoi și ne-a spus că nu e normal să nu jucăm duminica. Am înțeles situația și am propus să jucăm la matinee (n.r. – dimineața). Nu s-a dorit asta». În presă, s-a speculat că Alexandru Arșinel era, de fapt, invidios pe succesul pe care îl aveați în televiziune, pentru că el însuși forma un cuplu cu Stela Popescu.
De curând, ați spus așa: «Îmi reproșez că ar fi trebuit să fiu puțin altfel în relațiile cu unii dintre marii actori de comedie ai acestei țări. Poate că nu ar fi trebuit să fiu atât de acid, indiferent cât de mult au greșit ei față de mine și să nu încep un război care mie nu mi-a folosit în acea perioadă»”, a spus Denise Rifai.

VEZI ȘI: Romică Țociu, despre diagnosticul de cancer al soției sale: Când afli că ești bolnav, toate planurile dispar. Cea mai groaznică perioadă prin care am trecut în viața mea

Iată ce a răspuns Romică Țociu atunci când a fost întrebat dacă l-a iertat pe Alexandru Arșinel:

„N-am fost supărat niciodată pe maestru. Pesemne că a fost o conjunctură nefavorabilă. Nu cred că domnul Arșinel ar fi fost în stare să facă lucrul ăsta din răutate. Cred că a fost o conjunctură acolo. Nu știu dacă deranjam la Tănase (n.r. – teatrul) pentru că noi aveam spectacolul nostru. Mi-aș fi dorit să fie un pic mai apropiat de noi, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că, în ultima perioadă și în ultima întâlnire cu maestrul Arșinel, lucrurile au stat altfel.

Poate că am avut și eu momente când ar fi trebuit să tac și n-ar fi trebuit să scot sabia, pentru că ei aparțin acestei țări și acestei tagme și au făcut lucruri extraordinare. Mă rog pentru sănătatea domnului Arșinel, mă rog să fie bine, aici nu e vorba de iertare. Cu cât trece vremea, devii mai înțelept, și am înțeles exact ce s-a întâmplat atunci. Ce a fost nasol e că am suferit și chiar am plâns că am plecat de la Tănase, pentru că era visul alergătorului de cursă lungă să joace Broadway-ul din București. Am suferit tare mult că am plecat.

Cred că da. Cred că a fost o nedreptate pe care și dumnealui a înțeles-o, mă bucur că a înțeles-o și mă bucur că astăzi sunt bine și gândesc bine despre dumnealui”, a mărturisit acum câteva săptămâni Romică Țociu la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, conform kanald.ro.

 

VEZI ȘI: Romică Țociu, SECRETUL căsniciei după 27 de ani: Eu am fost mai agitat. Îi sunt recunoscător Nicoletei


Alexandru Arșinel s-a stins din viață la 83 de ani


Scena teatrului românesc e mai săracă, după ce Alexandru Arșinel s-a stins din viață, la 83 de ani. Marele actor s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, iar ultimele săptămâni din viață l-au găsit în spital. 

Romică Țociu, mesaj trist după moartea lui Alexandru Arșinel

Romică Țociu a fost vizibil marcat de vestea morții lui Alexandru Arșinel. Actorul a transmis un mesaj dureros, după ce a aflat că marele actor a plecat dintre noi.

”Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească! Este o pierdere. L-am respectat și îl respect. Îi port respect toată viața. Este Alexandru Arșinel…”, a declarat Romică Țociu pentru fanatik.ro.

VEZI ȘI: Dan Negru a publicat ultima conversație pe care a avut-o cu Alexandru Arșinel: „Am vorbit despre "golăneala" din televiziuni”


Ce spunea Alexandru Arșinel despre sfârșitul său

În urmă cu 5 ani, după ce Stela Popescu se stinsese din viață deja de câteva luni, Alexandru Arșinel a oferit un interviu emoționant despre sfârșitul său. Actorul recunoștea că nu regretă nimic din ceea ce a făcut în viața lui. De asemenea, îndrăgitul actor a mărturisit că nu se teme de momentul în care va pleca dintre noi. 

„Regret? Știi ceva?! N-am regret. Sunt mofturi. Faptul că am reușit să realizez multe lucruri, faptul că am reușit să ies din multe cumpene și încurcături demonstrează niște reușite. Să regret reușitele? Să regret faptul că am trecut peste niște lucruri care constituiau niște frâne în viața mea? Nu regret nimic, chiar dacă am greșit am fost eu.(...) Am văzut că se poate să-l păcălești, am avut vreo 3 momente în care l-am păcălit. Cu umor se fentează mai ușor.”, declara Alexandru Arșinel, în cadrul emisiunii WOWbiz, în urmă cu 5 ani.

Alexandru Arșinel: „Copacii mor în picioare”

„Acolo mi-ar plăcea. Copacii mor în picioare, cred că și artiștii.(...) Ne naștem cu gura până la urechi, țipând, și când plecăm, cel puțin eu îmi iau angajamentul să zâmbesc. Am avut o viață superbă. Un om care a trecut aproape prin toate”., spunea marele actor. 

Alexandru Arșinel a fost operat la inimă anul trecut

Anul trecut, actorul  a fost operat pe cord deschis.  Deși a fost pus multor încercări, Alexandru Arșinel nu s-a dat bătut și a continuat să lupte pentru viața lui.  În pragul sărbătorilor de iarnă, acesta şi-a deschis sufletul şi a povestit cum a decurs operația și cum un medic a reușit să îl aducă mai aproape de viață. 

„Am suportat o operație specială, să zic, de inimă. Un doctor excepțional a reușit să mă aducă mai aproape de viață. Cât a dus inima asta…Am 82 de ani. E o vârstă care trebuie băgată în seamă, nu trebuie neglijată.

Eu cred că am avut multă încredere în inima mea și în inima celor care dădeau mâna cu inima mea. Așa că sper să mai apucăm o întâlnire și să discutăm despre cum a fost, cum s-a umplut timpul de la ultima noastră revedere. Să ne mai vedem. M-am încurajat singur”, povestea Alexandru Arșinel, în emisiunea lui Cristi BrancuGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel