Rețete de post. 3 moduri de a prepara supa cremă: dovleac, legume coapte sau cartofi

Supa crema, foto Unsplash/ autor: MadMax Chef
Descriere foto: Supa crema, foto Unsplash/ autor: MadMax Chef

Vă prezentăm trei rețete supă cremă, perfecte în perioada postului.

Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor

 

Ingrediente:

3-4 morcovi

2-3 rădăcini de păstârnac

1-2 rădăcini de pătrunjel

1 țelină medie sau ½ de țelină mare

3-4 cepe

sare

ulei

chimen, cimbru, oregano, busuioc uscat 

1,5 L apă

1 conservă roșii cuburi

1 cățel mic de usturoi

verdeață (pătrunjel, cepșoară)


Mod de preparare:

Legumele vor și curățate, spălate și puse într-o tavă la cuptor. 

Punem legumele coapte într-o oală de cca. 3 L și turnăm cca. 1,5 L de apă ele. Le lăsăm să fiarbă cam 10 minute.

După cele 10 minute de fierbere punem conserva de roșii în oala cu supă de legume. Mai lăsăm 15 minute. 

Stingem focul și după 10 minute pasăm bine totul cu ajutorul unui blender. Punem sare și mirodenii după gust.

La final presărăm verdeață și câteva crutoane. 

 

Rețete de post. Trei moduri de a prepara tocănița: Ciuperci, conopidă sau varză cu cartofi

 


Supă cremă de cartofi

 

Supa cremă de cartofi este extrem de gustoasă și se prepară foarte rapid.


 
INGREDIENTE: 

cartofi roşii

 o ţelină

 o rădăcină pătrunjel 

o ceapă roşie 

1-2 linguriţe ulei de floarea soarelui 

sare 

piper boabe şi măcinat 

chimen

3-4 fire pătrunjel

50 g margarină

MOD DE PREPARARE: Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi 1-2 linguriţe de ulei de floarea soarelui. Se fierb acoperite cu un capac, la foc mic ca să nu scadă apa foarte mult. Se verifică dacă au fiert şi apoi se scot în sită să se răcească.Ceapa se aruncă, iar cartofii împreună cu rădăcinoasele se pasează cu blenderul. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert şi se omogenizează până se obţine o cremă fină.Crema de cartofi se mai lasă să dea în câteva clocote împreună cu margarina şi cu seminţele de chimen. Supa cremă de cartofi se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.


Supă cremă de dovleac


Ingrediente:


400 gr dovleac 

2 cepe 

2 cartofi 

1 morcov 

1 păstârnac 

1 ceașcă de lapte de cocos 

sare 

piper 

boia iute 

ulei


Mod de preparare:


1. Cureți dovleacul și ceapa, tai dovleacul cubulețe și ceapa mărunt și le călești în aproximativ 10 minute, apoi adaugi o ceașcă de apă și lași să se înăbușe 15-20 de minute. 

2. Cureți cartofii, morcovul, păstârnacul, le tai cuburi și le pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Adaugi dovleacul cu ceapa călite și le fierbi împreună până ce toate sunt bine pătrunse. 

3. Pasezi apoi totul, dacă e nevoie subțiezi supa cu lapte și potrivești de sare, piper și boia. După gust, merge și cu pătrunjel. 


Masa este gata! Poftă bună!

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 14 noi, 08:31 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play