Rețete de post. Trei moduri de a prepara tocănița: Ciuperci, conopidă sau varză cu cartofi

Data actualizării: | Data publicării:
Tocanita, foto Pixabay/
Descriere foto: Tocanita, foto Pixabay/

Vă prezentăm trei rețete delicioase de post. Se prepară simplu și rapid.

Tocăniță de ciuperci

 

Această rețetă de tocăniță de ciuperci este gustoasă și usor de preparat. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie. 


 
Ingrediente: 

 

1 kg ciuperci 

4 căței de usturoi 

1 dovlecel 

2 linguri ulei de măsline 

1/2 linguriță nucșoară 

pătrunjel verde 

sare 

piper 

 

Mod de preparare:

 

Ciupercile trebuie curățate și spălate bine. Vor fi tăiate în sferturi, iar piciorușele se mărunțesc. 

Le punem într-o tigaie cu ulei încins și un praf de sare. Când încep să lase zeamă, adăugăm și dovlecelul pe care l-am dat pe răzătoare. 

Se pune un capac și se lasă 10-15 minute. 

După care se adăugă praful de nucșoară și usturoiul strivit și se mai lasă 2 minute. 

Se condimentează cu sare și piper. 

Înainte de servire, presărăm pătrunjelul tocat mărunt. 

 

Tocăniță de conopidă

 

Tocănița de conopidă este extrem de gustoasă și se prepară ușor și rapid.


 
INGREDIENTE:

1 buc. conopidă mare

1 cutie suc de roșii

2 cepe

1 legătură pătrunjel

sare, ulei după gust

MOD DE PREPARARE:

Conopida se desface buchețele, se spală și se fierbe în apă cu sare. Ceapa o curățăm, o spălăm și o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei. Conopida o punem într-o oală cu un pahar din apa în care a fiert, adăugăm ceapa călită și sucul de roșii, lăsăm la fiert, când este gata presărăm verdeața! 

 

Tocăniță de varză cu cartofi

 

Tocănița de varză cu cartofi este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid.


 
INGREDIENTE: 

1 varză medie

 500 g cartofi 

2 cepe medii 

1 morcov 

5 căței de usturoi

 150-200 ml sos de roșii

 2 frunze de dafin 

sare,

boia,

cimbru,

rozmarin 

piper, după gust

MOD DE PREPARARE:Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit. Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.
 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel