Rețetă: Pandișpan de post cu fructe

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Maria Radu
Descriere foto: Captură video Youtube/ Maria Radu

Rețeta de pandișpan de post cu fructe este un desert delicios, ușor de preparat și numai bun de servit cu întreaga familie.

 Ingrediente:

  • 500 gr fructe de pădure – congelate sau alte fructe din compot (trebuie lăsate la scurs)
  • jumătate de cană de ulei sau margarină
  • 1 cană de apă minerală
  • 1 cană de zahăr
  • 1 praf de copt
  • 2 căni jumătate de făină
  • zahăr vanilat
  • Puțină sare
  • coajă de lămâie sau portocală

Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi

Mod de preparare:

„Se amestecă apa și zahărul până când este dizolvat complet, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, sare și uleiul sau margarina. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se pune peste compoziția lichidă și se amestecă până devine omogenă. Avem nevoie de o tavă de 29×39, o tapetăm cu hârtie de copt și punem compoziția în tavă, adăugăm fructele – și le împingem puțin în aluat, după care o dăm la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. Înainte de a o scoate din cuptor, introduceți o scobitoare să vedeți dacă este făcută.

Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și este gata de servire. Poftă bună!

 

Rețeta de pizza a Andreei Marin

„Bună dimineața! Am făcut o pizza delicioasă și fără blat cu faină, doar cu legume, ou și brânzeturi ce pot fi înlocuite cu brânză vegană la nevoie, e o bunătate, așa că vă împărtășesc rețeta, dacă nu o știți deja, nu e prima dată când o fac. 

Aromată, sățioasă, dar fără să îți dea senzația de balonare după masă,  o mănânci cu poftă pentru că mireasma când o scoți din cuptor e irezistibilă. Se gătește repede, rețeta nu e deloc complicată, dar eu am mai adăugat câteva mici trucuri după gustul propriu ca să o fac mai aromată (puțin parmezan, alături de praf de usturoi, piper și oregano în amestecul ce devine blat; o lingură măsline fără sâmburi în ulei de măsline înmiresmat deasupra aproape de final; parmezan deasupra când încă e la cuptor; busuiocul proaspăt din gradină, unde am și pregătit cina, acompaniată de greierii ce ne cântă seara).

Rețeta:

- tai o conopidă ( prefer proaspătă, dar merge și cea la pungă, după dezghețare) de mărime medie, bucăți cât mai mici și amestecate apoi cu 4 ouă, albușuri și gălbenușuri (poți pune 3 sau 5 sau mai multe, în funcție de mărimea pe care o dorești pentru pizza), adaugi sare și apoi ingredientele dorite după gust (eu pun praf de usturoi, oregano, piper, cum am scris mai sus),


- așez amestecul într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și bag tava la cuptorul preîncălzit la 180- 200 grade (e opțiunea mea, depinde de cuptorul fiecăruia, al meu are și program special pentru pizza pe care l-am folosit acum, am programat ceasul să mă anunțe după 15 minute),

- e bine să urmăriți, blatul poate fi mai rumenit, e opțiunea mea, așa că poate sta 20 de minute în loc de 15, voi decideți, nu vă fie teamă să îl vedeți mai rumenit, nu e ars, nici nu devine prea crocant, ci numai bun, 

- Apoi adăugați felii de mozzarella (sau cașcaval, altă brânză care vă place ori brânză vegană, dacă preferați), deasupra rucola (și frunze proaspete de spanac puteți adăuga), roșii tăiate (cherry sau normale, eu le prefer pe cele românești, parfumate, crescute fără chimicale în grădina mea), parmezan, o lingură de măsline la borcan în ulei).

- 10 minute la cuptor din nou și... poftă mare!”, a transmis Andreea Marin, pe Instagram

Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel