Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a împărtășit pe rețelele de socializare o rețetă de chec fără zahăr, potrivită pentru dietă.

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor de fitness, postează regulat pe rețelele de socializare diferite trucuri prin care ne putem menține în frâu kilogramele în plus. Vedeta are un corp impecabil la 45 de ani, pe care îl menține prin multă muncă și disciplină. Pentru a-și motiva comunitatea să-i urmeze exemplul, aceasta oferă și diferite alternative de rețete sănătoase, ușor de preparat și cu ingrediente de sezon. De data aceasta, Carmen Brumă a împărtășit pe Instagram o rețetă delicioasă și sănătoasă de chec fără zahăr cu fructe.

”Să se noteze, sunt regina checurilor fără zahăr, cu fructe. Ăsta e și fără gluten.”, a scris Carmen Brumă pe Instagram. 

Ingrediente- chec cu fructe fără zahăr

  • 2 ouă
  • 300 g de făină fără gluten
  • 3-4 linguri de îndulcitor
  • esență de vanilie
  • 100 g de unt
  • 5 g praf de copt
  • fructe proaspete: 4 piersici mari, o pară, o caisă

 

Mod de preparare- chec cu fructe fără zahăr

”Se amestecă untul cu îndulcitorul, se adaugă treptat făina și ouăle, apoi restul ingredientelor. La final, o parte din fructele tăiate cubulețe se amestecă în compoziție, iar restul se pun deasupra. Compoziția se pune la cuptor într-o tavă, pe o foaie de copt, pentru 50 de minute la aproximativ 180 de grade.”, a spus vedeta.

Ioana Ginghină, obiceiul alimentar la care a renunțat: ”Am trei săptămâni, sunt fericită că am reușit”. Mulți oameni îl consumă în fiecare zi

 

Carmen Brumă, DIETA de concediu

„Alimentația și hidratarea joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății pielii, iar vara e important să alegem alimente care să determine protecția împotriva razelor ultraviolete, să ne hidrateze și să păstreze suplețea pielii. Din punctul meu de vedere, ar trebui să includem constant în meniul nostru de vara următoarele alimente:

1.PESTE GRAS, OUĂ, NUCI

Conțin proteine de bună calitate și acizi grași esențiali omega 3 și omega 6 care formează un înveliș protector la suprafață pielii și menține apă în țesuturi evitând deshidratarea. Specialiștii atrag atenția asupra aportului exagerat de fibre și cereale integrale care determina accelerarea tranzitului intestinal și reduce absorbția grăsimilor alimentare, dar și a unor minerale importante pentru protecția pielii cum ar fi zincul.

2.ROȘIILE ȘI FRUCTELE DE PĂDURE

Roșiile conțin licopen, o substanță cu rol protector împotriva razelor ultraviolete. Licopenul nu este distrus de căldură așa că puteți prepară termic roșiile și le puteți combină cu puțin ulei pentru o absorbție mai bună ( îl folosiți că sos peste carne, salate, peste, paște etc).

Fructele de pădure, zmeură, fragii au de asemenea substanțe care protejează pielea, vitamina C, acid elagic cu rol în prevenirea distrugerii membranelor celulare.

3. CAISE, PEPENE GALBEN, ARDEI GRAS

Conțin printre altele, betacaroten, precursor vegetal al vitaminei A, un pigment de culoare galben portocalie care protejează în mod natural pielea de îmbătrânire și de acțiunea razelor ultraviolete datorită efectului sau antioxidant.

4 REDUCEȚI CONSUMUL DE COFEINĂ ȘI HIDRATAȚI-VA CORESPUNZĂTOR !

Apă este lichidul care hidratează cel mai bine și pentru care nu există înlocuitor! Beți apă la fiecare 30 de minute, înainte să apară senzația de sete.

Cafeaua băută în cantități mari vara deshidratează pe lângă alte neplăceri cum ar fi dureri de stomac, ritm cardiac neregulat, nervozitate sau tulburări ale somnului. De alcool nici nu va mai zic…”, a transmis Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

REȚETĂ de vedetă. Ioana Ginghină: Vinete umplute la cuptor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel