Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi

Data publicării:
Sursa foto: Laura Cosoi, Instagram/ blog
Descriere foto: Sursa foto: Laura Cosoi, Instagram/ blog

Laura Cosoi propune o rețetă delicioasă de paste de post.

Laura Cosoi nu este doar o actriță extrem de bună, ci și o gospodină desăvârșită. Vedeta, mamă a trei copii, este nevoită să gătească destul de des, pentru a le oferi celor mici cele mai sănătoase și variate mese. În acest sens, artista publică regulat pe blogul ei personal o serie de rețete culinare, pentru a-și inspira cât mai mult și fanii. O variantă extrem de bună de realizat pentru o masă în familie sunt pastele de post cu sos de roșii și zucchini.

Ingrediente:

Paste (de oricare fără probleme)
Sos de roșii 500 g
2 căței usturoi
Busuioc proaspăt
mix ierburi
1 zucchini
2 linguri ulei de masline
Parmesan 100 g (putem servi fără, dacă este de post)

Mod de preparare:

„Se pune sosul de roșii în tigaie, se adaugă doi căței de usturoi curățați, dar întregi. Adaugă dovlecelul mărunțit, sare, piper după gust, mix de ierburi și așteaptă să scadă. Amestecă încontinuu. La final, după 15 minute aproximativ adaugă busuiocul și două linguri de ulei de măsline.
Între timp, fierbe și scurge pastele. Amestecă-le cu sosul de roșii! Poftă bună!”, a scris Laura Cosoi pe blogul ei personal.

Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă

 

Rețeta de pizza a Andreei Marin

„Bună dimineața! Am făcut o pizza delicioasă și fără blat cu faină, doar cu legume, ou și brânzeturi ce pot fi înlocuite cu brânză vegană la nevoie, e o bunătate, așa că vă împărtășesc rețeta, dacă nu o știți deja, nu e prima dată când o fac. 

Aromată, sățioasă, dar fără să îți dea senzația de balonare după masă,  o mănânci cu poftă pentru că mireasma când o scoți din cuptor e irezistibilă. Se gătește repede, rețeta nu e deloc complicată, dar eu am mai adăugat câteva mici trucuri după gustul propriu ca să o fac mai aromată (puțin parmezan, alături de praf de usturoi, piper și oregano în amestecul ce devine blat; o lingură măsline fără sâmburi în ulei de măsline înmiresmat deasupra aproape de final; parmezan deasupra când încă e la cuptor; busuiocul proaspăt din gradină, unde am și pregătit cina, acompaniată de greierii ce ne cântă seara).

Rețetă de POST: Falafel. Cori Grămescu, truc ingenios pentru pregătirea năutului

Rețeta:

- tai o conopidă ( prefer proaspătă, dar merge și cea la pungă, după dezghețare) de mărime medie, bucăți cât mai mici și amestecate apoi cu 4 ouă, albușuri și gălbenușuri (poți pune 3 sau 5 sau mai multe, în funcție de mărimea pe care o dorești pentru pizza), adaugi sare și apoi ingredientele dorite după gust (eu pun praf de usturoi, oregano, piper, cum am scris mai sus),


- așez amestecul într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și bag tava la cuptorul preîncălzit la 180- 200 grade (e opțiunea mea, depinde de cuptorul fiecăruia, al meu are și program special pentru pizza pe care l-am folosit acum, am programat ceasul să mă anunțe după 15 minute),

- e bine să urmăriți, blatul poate fi mai rumenit, e opțiunea mea, așa că poate sta 20 de minute în loc de 15, voi decideți, nu vă fie teamă să îl vedeți mai rumenit, nu e ars, nici nu devine prea crocant, ci numai bun, 

- Apoi adăugați felii de mozzarella (sau cașcaval, altă brânză care vă place ori brânză vegană, dacă preferați), deasupra rucola (și frunze proaspete de spanac puteți adăuga), roșii tăiate (cherry sau normale, eu le prefer pe cele românești, parfumate, crescute fără chimicale în grădina mea), parmezan, o lingură de măsline la borcan în ulei).

- 10 minute la cuptor din nou și... poftă mare!”, a transmis Andreea Marin, pe Instagram

Citește AICI și o rețetă de pizza de post



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel