Rețetă dietetică de plăcintă cu spanac și brânză, de la Cori Grămescu

Data actualizării: | Data publicării:
Rețetă dietetică de plăcintă cu spanac și brânză, de la Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Rețetă dietetică de plăcintă cu spanac și brânză, de la Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu, life coach și nutriționist, a dezvăluit o rețetă delicioasă, care nu ne pune silueta în pericol: Plăcintă cu spanac și brânză.

„Reteta dietetica de placinta te salveaza ori de cate ori ai chef sa mananci ceva bun si gustos, dar sarac in calorii si bogat in proteine. Am ales pentru aceasta reteta dietetica de placinta spanacul pentru ca primavara este in sezon, se gaseste proaspat in piata si are un continut ridicat de folati si de fibre, avand totodata foarte putine calorii. Este foarte indicat in curele de slabire pentru ca tine de foame si poate fi folosit in mai multe retete dietetice.

Pentru reteta dietetica de placinta cu spanac ai nevoie de spanac proaspat, ceapa, oua, telemea sau feta si dakos, o paine greceasca din hrisca, coapta de 2 ori. Se gaseste la supermarket-uri mai rasarite dar, daca nu gasesti acest produs nu e nicio problema, poti inlocui cantitatea de dakos cu fulgi de hrisca. Nu o sa aiba chiar aceeasi consistenta, dar merge foarte bine.

Lista de cantitati pentru reteta dietetica de placinta cu spanac (rezulta o tava, adica 12 portii)

2 kg spanac verde, proaspat (scade foarte mult la prepararea termica, pentru ca pierde multa apa)
12 oua
500 de g feta sau telemea dietetica
6 painici dakos sau 100 g de fulgi de hrisca
5-8 rosii cherry tocate cuburi, amestecate cu putin ulei de masline, rozmarin si zeama de lamaie pentru inmuiat hrisca.

Iata pasii de preparare pentru reteta dietetica de placinta . Nu necesita multe cunostinte de gatit savant, se prepara la cuptor la 160 de grade si se poate manca si rece, la micul dejun sau se poate lua la pachet pentru gustare. Este o masa bogata in proteine si, daca se respecta marimea portiilor, rezulta un preparat usor, dietetic, bogat in fibre si proteine si cu un aport redus de glucide simple.

cele 2 kg de spanac se spala bine si se aleg frunzele. pentru a spala spanacul mai repede se recomanda sa il clatiti in baie de apa rece de 3-4 ori, ca sa cada resturile de pamant, apoi sa clatiti frunzele sub jet de apa rece. Inainte de gatire, frunzele de spanac trebuie scurse bine. Folositi un uscator de salata cu centrifuga pentru a reduce cantitatea de apa de pe frunze.

se curata si se taie cubulete 4-5 cepe albe. intr-un vas incapator se inabusa ceapa in putin ulei de masline, apoi se adauga frunzele de spanac rupte cu mana in bucati mari. Se adauga treptat si se lasa sa se gateasca la temperatura mica. Spanacul isi lasa foarte multa apa si se inmoaie mult, pierzand semnificativ din volum. Dupa ce toate frunzele de spanac sunt inmuiate si inabusite se inchide focul si se lasa cu un capac deasupra inca 2-3 minute, ca sa isi lase apa. Apoi se scurge compozitia in sita, lasand sa curga in ciuveta zeama de la spanac. Pentru a pregati reteta dietetica de placinta cu spanac este nevoie sa scurgem bine si chiar sa stoarcem spanacul.


in timp ce spanacul se scurge si se raceste putin, batem cele 12 oua cu o furculita, pentru omogenizare. Nu e nevoie sa fie batute spuma, ci doar sa obtinem un amestec omogen.

branza telemea light sau feta light se da pe razatoarea mare si se incorporeaza in amestecul de oua.

pentru a inmuia dakos-ul avem nevoie de cateva rosii cherry tocate marunt, amestecate cu oregano, ulei de masline si zeama de lamaie, dar si putina apa. La fel procedam si cu fulgii de hrisca. Cand se inmoaie, stoarcem painea sau fulgii de hrisca de zeama si amestecam cu oul batut amestecat cu branza rasa.


intr-un vas de ceramica tapetat cu hartie de copt turnam compozitia de spanac inabusit si scurs amestecat cu ouale batute, branza rasa si hrisca inmuiata cu rosii cherry, apoi potrivim de gust : daca mai simtim nevoia adaugam un praf de sare, chilli, usturoi uscat si capere maruntite.
tava de placinta dietetica cu spanac se da la cuptorul incins la 160 de grade si se lasa pana se incheaga ouale. Daca nu tinem neaparat dieta, pe deasupra placintei presaram un amestec de pesmet cu branza maturata (graviola) data pe razatoare.
Aceasta reteta dietetica de placinta se poate face si fara hrisca, daca urmam o dieta care restrictioneaza complet glucidele, ramanand un preparat foarte sarac in glucide si bogat in proteine de buna calitate”, a dezvăluit Cori Grămescu pe blogul ei. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel