Rețetă de zmeură învelită în strat dublu de ciocolată. Cum să prepari desertul viral de pe TikTok / VIDEO

Data publicării:
Zmeură învelită în ciocolată, captură video TikTok
Descriere foto: Zmeură învelită în ciocolată, captură video TikTok

Iată cum poți să prepari celebra rețetă de zmeură învelită în ciocolată, devenită zilele acestea virală pe TikTok.

De câteva zile, TikTik-ul a fost complet acaparat de o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă, după cum spun toți cei care au încercat-o, iar numărul lor este de ordinul sutelor. Este vorba despre celebra rețetă de zmeură învelită în două straturi de ciocolată, una albă, iar cealaltă neagră. Totul a pornit de la influencerița Ioana Grama, care le-a arătat urmăritorilor săi că și-a achiziționat acest produs dintr-un magazin online. Pentru a demonstra că poți obține aceeași gustare chiar la tine acasă, dar la un preț mult mai mic, fanii s-au luat la întrecere în dezvăluirea rețetelor perfecte de zmeură învelită în ciocolată, iar noi am găsit-o pe cea ideală.

Ingrediente:

  • zmeură
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră

Mod de preparare:

Prima dată, se pune ciocolata albă, dar și cea neagră la topit. Pentru acest proces se folosește metoda topirii pe bază de baie de abur, adică punem o oală cu apă la fiert, iar când clocotește adăugăm deasupra apei recipientul cu ciocolata și amestecăm până când aceasta devine lichidă. 

După ce ambele boluri cu ciocolată sunt topite, cu ajutorul unui bețișor trebuie să iei fiecare bucată de zmeură în parte și să o treci mai întâi prin ciocolata albă, după care în cea neagră. Zmeura în ciocolată se lasă la rece pentru câteva minute, astfel încât să devină crocantă. 

Te-ar putea interesa și: Rețetă virală pe TikTok: Parizer de pui, făcut în casă. Află cum poți obține un preparat delicios, fără conservanți / VIDEO

@mariuselisei

Daca tot e in trend ???? nota 9,50 din 10, bune rau????

♬ sunet original - Marius Elisei

Cum topești corect ciocolata pe baie de aburi

Procesul de topire a ciocolatei poate da destul de mari bătăi de cap multor persoane, însă dacă respecți câțiva pași simpli, tot procesul ar trebui să dureze doar câteva minute. 

Așadar, începe prin a toca ciocolata în bucăți mici și uniforme ciocolata. Astfel, se va topi mai uniform și mai rapid. Apoi pune puțină apă într-o oală și las-o până când ajunge în punctul de fierbere. Adaugă acum un alt recipient în oală, asigurându-te că fundul său nu atinge apa.

Adaugă ciocolata tocată în bolul care este în oală și amestecă continuu cu o spatulă din silicon sau lemn, până când se topește complet și devine netedă.

Îndepărtează recipientul de pe baia de aburi și lasă-l să se răcească puțin.

Poți folosi ciocolata topită imediat sau poți să o păstrezi într-un recipient acoperit la temperatura camerei până când ești pregătit să o folosești.

Este important să nu supraîncălzi ciocolata, altfel se va arde sau se va separa și va deveni granuloasă. De asemenea, asigură-te că nu intră apă în ciocolată, deoarece acest lucru poate face ca aceasta să se întărească sau să devină granuloasă.

Pe aceeași temă: Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad

Ciocolată topită la cuptorul cu microunde

Aceasta nu este singura tehnică de a topi ciocolata însă. Există una și mai ușoară, care implică folosirea cuptorului de microunde.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi ciocolata într-un bol rezistent la căldură și să o lași înăuntru timp de câteva minte. Din când în când, deschide cuptorul și amestecă bine cu o spatulă. Repetă până când ciocolata se topește complet. Asigură-te că nu încălzești ciocolata prea mult totuși.

Te-ar putea interesa și: Un truc de pe TikTok ne învață cum să scăpăm de vârfurile despicate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel