Rețetă virală pe TikTok: Parizer de pui, făcut în casă. Află cum poți obține un preparat delicios, fără conservanți / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Parizer de pui, captură video TikTok
Descriere foto: Parizer de pui, captură video TikTok

Reteța de parizer de pui este un preparat excelent, ce poate fi obținut în propria bucătărie în doar câteva minute.

Parizerul a fost din cele mai vechi timpuri unul dintre cele mai iubite mezeluri, atât datorită gustului perfect, cât și texturii mai speciale. De asemenea, acesta era iubit de toată lumea și datorită prețului mai redus, pe care îl avea față de celelalte mezeluri de pe piață. Totuși, pe cât este de delicios, pe atât poate fi de periculos pentru sănătate. Cu siguranță că nu doar o dată ai auzit de efectele negative pe care acest aliment le poate avea asupra sănătății, mai ales dacă este consumat în repetate rânduri. Totuși, dacă este preparat în casă, poți uita de toate aceste lucruri negative și te poți bucura în fiecare zi de un gust perfect. Mai jos vă oferim o rețetă perfectă de parizer, care în doar câteva zile a devenit virală pe TikTok. 

Ingrediente:

- 1 pui de 1,5 kg

- 2 morcovi

- două cepe

- sare și piper

- suc de sfeclă roșie (100 ml)

- gelatină

 

Mod de preparare:

Puiul se tranșează, după care se pune în oala sub presiune, se adaugă și legumele. Este important ca puiul să fiarbă cât mai bine, pentru că vor trebui îndepărtate toate oasele. Pentru un plus de gust, poți adăuga la fiert, în oală și boabe de piper, cimbru, puțin usturoi și foi de dafin.

Așadar, după ce este fiert, acesta este dezosat cu tot cu piele. Între timp, se pregătește gelatina, după indicațiile de pe plic. Peste pui se adaugă sare, piper, dar și gelatina, iar totul se pasează foarte bine. La final, se adaugă și sucul de sfeclă roșie și se mixează din nou. Acesta va colora parizerul și îi va da culoarea roz. Sucul de sfeclă se adaugă câte puțin, treptat, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești. Toată compoziția se pune într-o sticlă de apă tăiată și se lasă totul la frigider peste noapte. 

Parizerul se scoate a doua zi din sticlă și se taie felii. Poftă bună!

Te poate interesa și: Îndulcitorii naturali cu care putem înlocui zahărul: „Are zero calorii. Poate fi folosit ușor și de diabetici”

 

@micuemilia ????Cutitele @SAMURA | KITCHEN KNIVES ® se gasesc in magazinele @Altex România din toata tara si online. De ce sa faci parizer acasa? Poate nu ar fi o mare diferenta de pret, insa stii ce mananci. As fi incercat si cu pasare de tara dar mi-a fost frica ca poate nu iese reteta si chiar as fi suferit daca iroseam bunatate de pasare. ???? Ingrediente parizer de pui (de casa) - 1 pui de 1,5 kg - 2 morcovi - 2 cepe - sare & piper - suc de sfecla rosie (apx. 100ml) ❗️ De mentionat este faptul ca la fiert puteti adauga in oala boabe de piper, cimbru, putin usturoi si foi de dafin. Eu am folosit restul de zeama ramasa pentru o supa si nu le-am mai adaugat. ‼️Modul de preparare este simplu, il vedeti in clipul video, asa ca salvati reteta pentru a o avea oricand la indemana. ⁉️ Si... cum vi se pare ca arata parizerul meu de casa? #parizer #mezeluri #gustare #aperitiv #sandwich #micdejun #ideimicdejun #maisanatos #salam #samura #samuraknife ♬ sunet original - emilia

Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka

Un alt preparat devenit viral pe această platformă mai este și Shakshouka, un mic dejun extrem de consistent și delicios. De data aceasta, chef Joseph Hadad și-a dezvăluit propria rețetă, ca tu să te bucuri de cel mai bun rezultat.

Ingrediente:

5 roșii normale sau 1 si 1/2 inima de bou

5 căței de usturoi

1 ardei iute roșu sau verde

5-6 fire pătrunjel

coriandru

4 ouă

5 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

„Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați pătrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!”, a spus Joseph Hadad.

Poate te interesează și: Ingredientul care frăgezește imediat carnea. Chef Joseph Hadad: „Este esențial în marinarea cărnurilor”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel