Un truc de pe TikTok ne învață cum să scăpăm de vârfurile despicate

Data actualizării: | Data publicării:

Cu toții avem vârfuri despicate și cu toții le urâm. Acestea ne pot face părul să se simtă nesănătos, lăsându-ne senzația că sunt imposibil de îndepărtat. Vârfurile despicate sunt la fel ca un fost iubit de care nu poți scăpa: sunt mereu prin preajmă.

Din fericire, există un hack simplu care îți arată cum să îndepărtezi acele vârfuri despicate fără a fi nevoie să cheltuiești o tonă de bani la salon.

Acest truc de pe TikTok te va învăța cum să scapi de vârfurile despicate în doar 10 secunde.

În video-ul postat de ea, Stefanie Williams începe prin a-și pieptăna părul cu blândețe. Apoi, ea își separă părul în secțiuni mici și îl răsucește. Răsucirea secțiunilor mici face ca vârfurile despicate să iasă în evidență, iar ea folosește apoi o foarfecă pentru a tăia acele fire de păr rebele.

De când a împărtășit acest truc de păr, videoclipul ei a obținut milioane de vizualizări și sute de mii de aprecieri. Williams a scris în legendă la videoclip: "Repetați peste tot și faceți-o la fiecare 3 săptămâni". Dar ar trebui să faceți acest lucru? Funcționează, oare, acest truc?

Potrivit experților și coaforilor, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a încerca acest lucru.

Funcționează tehnica de îndepărtare a vârfurilor despicate în 10 secunde

Spre deosebire de încercarea de a face o tunsoare reală pe tine (ceea ce este imposibil, chiar și pentru un profesionist instruit), aceasta este o modalitate foarte ușoară și simplă de a tăia câteva vârfuri despicate. Și este într-adevăr ceva ce oricine poate face.

Potrivit   stilistului de păr profesionist, Helen Reavey, "Aceasta este o modalitate excelentă de a vă face părul să se simtă puțin mai sănătos. Ceea ce îmi place la răsucirea părului este că permite firelor mai scurte să iasă în evidență, astfel încât să tunzi doar o cantitate minimă la un moment dat, în loc să tai direct o întreagă secțiune, a declarat aceasta pentru yourtango.com.

Totuși, dacă alegi să încerci acest truc, ține cont de faptul că nu este menit să fie o tunsoare reală care să dea formă și volum.

Părul are variații

În timp ce unii stiliști cred că acest truc este o idee bună de încercat, mai ales dacă ești la capătul puterilor și ești disperată după un păr sănătos, nu toată lumea este de acord.

Shelly Aguirre, stilist la Maxine Salon din Chicago, adaugă: "Singurul motiv pentru care nu aș recomanda această tehnică este că părul care este lung va avea unele variații de la scalp la vârfuri din cauza uzurii normale", citează aceeași sursă.

Așadar, dacă nu ai o perucă, toată lumea are această ușoară variație. Și este complet normal, așa că fii cu băgare de seamă.

Asigură-te că foarfeca ta este suficient de ascuțită

"Pentru a tăia cu adevărat vârfurile despicate, ai avea nevoie de foarfece foarte ascuțite pentru a te asigura că vârfurile despicate sunt îndepărtate și nu cauzează de fapt mai mult", sugerează Aguirre.

Folosiți perechea potrivită de foarfece

În timp ce foarfecele profesional chiar face diferența, următorul lucru cel mai bun pe care oamenii l-ar putea avea acasă sunt forfecuțele de unghii sau de sprâncene. Aceste foarfeci sunt ascuțite și mici pentru un control mai bun.

"Foarfecele de bucătărie tind să fie mari și tocite, ceea ce poate provoca uneori mai multe daune la capete sau poate tăia accidental prea mult. Așadar, încercați să găsiți o pereche mai ascuțită și mai mică, dacă puteți", declară Reavey, pentru sursa citată.

Tunsul regulat la salon este, în continuare, cea mai bună opțiune

Deși este adevărat că vârfurile despicate vor continua să se despice, această problemă ar trebui abordată de la capete. Cu tunsori regulate, părul tău va crește mai mult și mai sănătos.

Totuși, pentru părul lung, mergi la stilistul tău pentru o tunsoare la fiecare 12 săptămâni, mai ales dacă îți dorești ca părul tău să crească și mai mult; pentru părul mai scurt, mergi la stilist la fiecare 6-8 săptămâni.

@stefanie_williams Stop split ends & means hair won’t break off so easily, trick my mum told me ????Curly hair straighten it first ❤️ #hairtut #chopshop #fyp ♬ Like That X Sunday Best - rapidsongs



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel