Rețetă de dietă: Supă cremă de dovleac. Cori Grămescu: „În sezonul rece, creșteți consumul de legume mai consistente”

Data publicării:
Supă cremă de dovleac. Rețetă Cori Grămescu. Foto Facebook
Descriere foto: Supă cremă de dovleac. Rețetă Cori Grămescu. Foto Facebook

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, propune o rețetă simplă și gustoasă, ideală pentru sezonul acesta: Supă cremă de dovleac

„În sezonul rece, creșteți consumul de legume mai consistente, de rădăcinoase, pentru că ele ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul. Și pentru că temperaturile au scăzut avem nevoie de mâncare caldă. Așa că, azi vă propun o idee de prânz cald cu dovleac. Dovleacul poate fi ușor integrat într-un plan alimentar de slăbire pentru că are un aport scăzut de calorii, este o sursă bogată de fibre, și acest aport crescut de fibre ne ajută digestia, dar cel mai important oferă o sațietate mare”, a scris Cori Grămescu pe rețelele de socializare.

– Supă cremă de dovleac

▪ Ingrediente pentru 4 porții:
600 g dovleac
3/4 l lapte de cocos neîndulcit
200 g cremă de brânză light
40 g unt cu conținut scăzut de grăsimi
1 vârf de nucșoară
sare, piper

▪ Preparare:

Tăiați dovleacul în cuburi mici, apoi topiți untul într-o oală și adăugați dovleacul, puneți puțină apă și lăsăți-l până când se sfărâmă, peste se toarnă laptele fierbinte, sare și piper, se presară nucșoară și se fierbe timp de 30 de minute. Apoi, puneți această supă într-un blender și adăugați crema de brânză light.

 

Alimentația din sezonul rece

 

Am intrat în sezonul rece iar organismul nostru trece prin anumite schimbări. Se schimbă nevoile nutriționale, ne îndreptăm către alimente de sezon. 

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, explică, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, ce alimente ne întăresc sistemul imunitar în sezonul rece, pentru a ne pregăti organismul să facă față temperaturilor joase, dar și care este dieta perfectă pentru toamnă. 

Sportul, un factor important în menținerea unei sănătăți optime, dar și a unei siluete perfecte, este ușor neglijat în sezonul rece. Cori Grămescu ne va indica ce exerciții putem face din confortul propriei case dar și în aer liber, dar și cum ne putem corecta postura greșită prin intermediul fitness-ului. 

 

Ce înseamnă schimbarea de temperatură pentru organism, cum alegem alimentele care ne sunt benefice, dar și care este secretul siluetei perfecte, aflați din emisiunea de mai jos:

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel