Regula pe care trebuie neapărat să o respecți într-o dietă. Carmen Brumă: „Dacă nu, procesul de slăbire este încetinit”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt elementele cheie ce alcătuiesc un stil de viață sănătos.

Carmen Brumă este un adevărat exemplu, când vine vorba de o siluetă de invidiat și un stil de viață sănătos. Soția lui Mircea Badea este una dintre cele mai cunoscute antrenoare de fitness de la noi din țară, fiind urmărită îndeaproape de sute de femei care își doresc să aibă, la rândul lor, măsurile perfecte. Există însă niște trucuri de bază, spune Carmen Brumă, pe care ar trebui să le aibă în minte orice persoană care își propune să înceapă o dietă sau să arate bine, în general. Nu doar alimentația este cheia, încearcă să spună vedeta, ci sunt mai mulți factori, care, cumulați, alcătuiesc silueta ideală.

„Pe scurt, trebuie să avem grijă ce mâncăm. Trebuie să avem grijă cum și cât ne mișcăm. Trebuie să avem grijă să dormim bine și suficient și să avem un soi de management al stresului. Să reușim să găsim o formulă în care stresul să nu ne afecteze atât de mult. Să gestionăm mult mai bine stresul. Cam astea ar fi palierele cele mai importante”, a dezvăluit Carmen Brumă în emisiunea Fresh by Unica.

Te-ar putea interesa și: Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”

Somnul, esențial pentru o siluetă perfectă

Așadar, dacă ții o dietă strică și îți faci antrenamentele așa cum ar trebui, dar cântarul nu scade deloc, înseamnă că odihna ta nu este corespunzătoare, spune Carmen Brumă. Un somn de calitate este esențial atât pentru cei care vor să piardă în greutate, cât și pentru persoanele care aspiră la un stil de viață sănătos.

„Degeaba ai grijă ce mănânci și cum te miști dacă nu dormi suficient. Somnul bun, odihnitor, în dozele de care avem nevoie este cel mai bun medicament anti-aging. Nu există mai eficient de atât.

Așa că trebuie să acorzi atenție inclusiv acestui aspect atunci când vrei să te menții sănătos și atunci când slăbești. Pentru că dacă nu dormi suficient, dacă nu ai un somn de calitate, procesul de slăbire este încetinit”, a mai adăugat Carmen Brumă.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu dovlecel și brânză de capră: „Senzație a ieșit”. Este gata în doar câtea minute

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu dormi suficient

Mai mult, Carmen Brumă a explicat, în final, și care sunt consecințele pe care corpul tău le va resimți, dacă nu dormi cât ar trebui în fiecare noapte. Chiar dacă nu știai înainte aceste aspecte, odihna este strâns legată de nevoia de mâncare, explică specialista. Așadar, în zilele în care nu dormi suficiente ore să nu te întrebi de ce ai o continuă nevoie de mâncare.

„Dacă nu te odihnești cum trebuie se secretă mai mult cortizol, sinteza proteică nu se întâmplă așa cum ar trebui. Se dereglează niște hormoni care răspund de starea de foame și sațietate. În perioadele în care nu dormi suficient îți vine să mănânci mai mult. Şi mai mult dulce și mai mulți carbohidrați și chestii cu mult ulei”, a mai spus Carmen Brumă potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de înghețată de casă, fără zahăr. Este perfectă pentru persoanele aflate la dietă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel