Riscurile la care te supui când consumi prea mult pepene roșu. Carmen Brumă: „Ne dorim să le evităm”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit care este cantitatea corectă de pepene roșu pe care trebuie să o mâncăm.

Sunt rare persoanele care nu adoră pepenele roșu, iar vara, când termometrele înregistrează grade record, acest fruct este cu atât mai popular în rândul oamenilor. Ne hidratează extrem de tare, este delicios și partea cea mai bună este că are și puține calorii. Însă știai că există totuși și câteva efecte negative, în momentul în care alegi să consumi acest fruct în exces? Carmen Brumă a dezvăluit aceste amănunte pe rețelele de socializare, acolo unde spune de ce trebuie să mâncăm pepenele cu limită.

„Câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre pepenele roșu. Deși are puține calorii, 30/ 100 de g, indicele glicemic al pepenelui roșu este unul ridicat, ceea ce înseamnă că va provoca o creștere a glicemiei mare și rapidă, lucru pe care ne dorim să-l evităm, în special dacă vrem să avem o bună sănătate metabolică pe termen lung sau ne dorim să slăbim. Asta nu înseamnă că nu putem mânca pepene roșu, în special în perioada verii, dar ideal ar fi să o facem la finalul unei mese la care am consumat proteine și fibre, pe scurt, salată cu friptură, și în porții mici, maximum 100-150 de g pe parcursul zilei. Aici eu am o porție corectă de 150 de g de pepene roșu.”, spune Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu dovlecel și brânză de capră: „Senzație a ieșit”. Este gata în doar câtea minute

Cum poți integra pepenele roșu în rețete creative

Dacă te-ai plictisit însă să savurezi pepenele ca atare, dar vrei să profiți cât mai mult de sezonul său, atunci chef Joseph Hadad propune câteva variante pe care le poți lua în calcul oricând. Așadar, acesta e extrem de bun în prepararea diferitelor băuturi, spune bucătarul chef, care chiar și propune câteva variante excelente de pus în practică.

„Cuburi de gheață. Nimic mai simplu. Tăiați pepenele, preferabil fără sâmburi, în cuburi și aliniați-le pe o tavă pe care ați pus folie sau hârtie de copt. Dați tava la congelator până îngheață bine cuburile de pepene, și apoi transferați-le într-o pungă ziplock pentru păstrare. Pot fi folosite pentru răcirea apei, limonadelor și cocktailurilor, dând o notă aromată, în locul cuburilor de gheață obișnuite. Însă pot fi și baza pentru un sorbet delicios. Cuburile de pepene înghețate sunt blendate cu puțină zeamă de limetă, miere și, eventual alte fructe congelate. În funcție de consistență, se mai poate adăuga niște apă. Piureul obținut se dă din nou la congelator până capătă textura de sorbet. Pentru o consistență mai cremoasă puteți adăuga banane congelate.”, a scris Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de înghețată de casă, fără zahăr. Este perfectă pentru persoanele aflate la dietă

Pepene roșu pe grătar

De la pepenele savurat rece, trecem imediat la cel cald, pus pe grătar. Chiar dacă este un mod de preparare mai inedit, bucătarul chef promite că gustul nu va dezamăgi. 

„Pe grătar. De la rece la cald, trecem la pepenele fript. Poate că este surprinzător, însă pepenele pus pe grătar este excelent. Tăiați felii groase de câțiva centimetri, păstrând coaja, și așezați-le pe grătar, câteva minute pe fiecare parte, până prind dungile caracteristice grătarului. Acesta va intensifica aroma proprie pepenelui, va concentra zaharului și va da aroma caramelizată și afumată care se potrivește perfect. Puteți servi feliile fripte cu un sos făcut din miere, coajă de lămâie rasă și fulgi de ardei iute, pentru o abordare îndrăzneață. Și pentru că textura pepenelui pe grătar este una care poate fi similară cu carnea (spun unii), puteți încerca și varianta de frigărui. Puneți cuburi de pepene și brânză halloumi alternativ pe țepușe (eventual făcute din crenguțe de rozmarin) și așezați-le pe grătar până se frig.”, a continuat bucătarul.

Citește și: Carmen Brumă, băutura care hidratează perfect vara: „O soluție pentru zilele caniculare”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel