Proteinele vegetale pe care trebuie să le consumi în post. Chef Joseph Hadad: „Nici nu le bănuiați”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

 Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt cele mai importante surse de proteine pe perioada postului. 

Suntem în perioada Postului Mare sau a Postului Paștelui, când majoritatea creștinilor au renunțat pentru câteva săptămâni la preparatele pe bază animală, în favoarea legumelor și proteinelor vegetale. Totuși, este foarte important ca în tot acest timp să identificăm sursele vegetale bogate în fibre, proteine, vitamine și alți nutrienți buni, astfel încât organismul nostru să nu simtă niciun fel de lipsă. Chef Joseph Hadad ne-a sărit în ajutorul nostru și a făcut o listă scurtă cu legumele care au un aport mare proteic, pe care probabil nu le știai până acum.

„M-am gândit să vă fac o listă scurtă cu cele mai importante surse de proteină vegetală, pe care poate că nici nu le bănuiați. Evident că știați de soia, năut și linte, dar ce ați zice dacă vă spun că și cartofii sau varza kale intră în această categorie? Dar să le luăm pe rând.

Kale. Un bol mic de kale gătită conține cam trei grame de proteine, adică un pic mai mult decât alte frunze verde închis, cum ar fi spanacul. În plus, este plină de minerale și vitamine și poate fi folosită atât proaspătă, cât și gătită.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Chef Joseph Hadad, trei rețete de paste delicioase: ’’ Pot fi combinate în atât de multe feluri’’


Cartofii și spirulina, de consumat în post

Chiar dacă toată lumea asociază cartofii cu kilogramele în plus, ei bine, aceștia sunt o sură importantă de proteină, pe timpul postului. De asemenea, nici spirulina nu trebuie evitată.

Cartofii. Cercetări recente au descoperit că în cartofi există proteine importante care ajută la dezvoltarea musculară, mai ales în cazul femeilor. Dar cei mai bogați în proteine sunt cei din soiul russet, care conține o cantitate dublă față de celelalte soiuri.

Spirulina. Această algă verde sau albastră este bogată nu doar în proteine, dar și în fier și vitamine, iar două linguri de pulbere de spirulină conțin 8 grame de proteine. Puteți să o amestecați în smoothie-uri și shake-uri, dar și în băuturi calde, precum un latte ori în salate.”, a continuat el.

Te-ar putea interesa și: Cum se dezgheață corect carnea de pui și care este metoda de care trebuie să ne ferim: „Acest proces va favoriza dezvoltarea bacteriilor”


„Sunt ușor de adăugat în diverse mâncăruri”

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm în perioada postului nici de semințele de floarea soarelui sau de qinoua, întrucât ambele sunt surse mari de proteină.

Semințele de floarea soarelui sunt ușor de adăugat în diverse mâncăruri, iar cele de floarea soarelui sunt o soluție bună pentru aportul de proteine pentru că au 29 de grame din acest nutrient pentru un bol mic.

Qinoua. Aceste semințe, pentru că nu este de fapt o cereală, conține cam 8 grame de proteine pentru un bol mic, alături de fibre, fier și magneziu, fiind și un aliment preferat de cei cu intoleranță la gluten. Înlocuiți pastele sau orezul cu qinoua și veți obține peparate la fel de bune.”, a mai spus bucătarul chef.

Citește și: Importanța muștarului în bucătărie. Chef Joseph Hadad: „Este folosit din plin. Dă un gust complex”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel