Cum se dezgheață corect carnea de pui și care este metoda de care trebuie să ne ferim: „Acest proces va favoriza dezvoltarea bacteriilor”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum e decongelează corect carnea de pui. 

Chef Joseph Hadad nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din România, iar pentru a oferi cât mai multe sfaturi utile publicului său, acesta postează frecvent și în mediul online, pe blog, diferite sfaturi practice din bucătărie. De data aceasta, subiectul de interes este cum să dezghețăm rapid puiul, în cazul în care am uitat să-l scoatem la timp din congelator, dar și cum îl putem congela corect, dacă am rămas cu prea multă cantitată negătită.

„Spre deosebire de carnea de vită, unde maturarea face minuni, la pui ne place să fie cât mai proaspăt. Dar nu de fiecare dată se întâmplă să avem la îndemână carne de pasăre necongelată. Iar uneori se întâmplă să primim de la țară o găină proaspăt tăiată, pe care nu avem când să o gătim, așa că trebuie să o congelăm. Pentru toate aceste situații există trucuri care să îmbunătățească calitatea preparatelor finale și vreau să le împărtășesc cu voi.

Dacă ați cumpărat o cantitate mai mare de pui proaspăt (de exemplu o caserolă de piepți), dar nu aveți de gând să o gătiți pe toată, atunci ceea ce rămâne ar fi bine să fie congelat în porții separate, astfel încât să scoateți de la congelator fix cât aveți nevoie data viitoare. Fie puneți bucățile pentru câte o porție în pungi separate, fie le înveliți în hârtie de copt, important este să nu se atingă între ele, astfel încât să nu se lipească și congeleze împreună, pentru a putea ulterior să scoateți doar o porție, dacă este nevoie. Iar dacă vă trebuie mai mult, este simplu să scoateți mai multe porții individuale.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: Cum obținem un pui rumenit perfect. Chef Joseph Hadad: „Va permite rumenirea acestuia și la bază”

Cum congelăm corect carnea de pui

Cel mai bine este să cumpărăm carnea deja congelată, decât să facem noi acest proces, spune bucătarul, însă, dacă totuși ajungem la acest proces, acesta vine și cu o soluție. 

„Oricum, între a congela acasă și a cumpăra gata congelat, este de preferință să mergeți pe a doua variantă, pentru că la nivel industrial congelarea se face rapid la temperaturi foarte scăzute, prevenind formarea cristalelor de gheață care apoi sparg fibra de carne și la decongelare fac să se scurgă sucurile din ea. Dacă congelați totuși acasă, o metodă pentru a preveni parțial acest fenomen este să puneți bucățile de pui în pungi cu vacuum și apoi să le dați la congelator.

Dacă totuși ați cumpărat o caserolă de aripioare congelate și nu vreți să le folosiți pe toate, atunci aplicați aceeași metodă ca și la creveți: lăsați să curgă apă rece peste jumătatea pe care vreți să o folosiți, până ce aceasta începe să se dezmorțească un pic. Apoi, cu ajutorul unui cuțit de unt, separați bucățile de cele încă congelate.”, a continuat bucătarul chef.

Te-ar putea interesa și: Cum să pregătești bruch-ul perfect la tine acasă. Chef Joseph Hadad: „Câteva rețete delicioase și ușor de pregătit în bucătăriile proprii”

Cum decongelăm corect carnea de pui

Atunci când vrem să gătim puiul este de preferat, în mod evident, ca acesta să fie proaspăt. Dacă însă vorbim despre carnea congelată, bucătarul chef ne oferă câteva sfaturi bune de urmat, care ne vor ajuta să mâncăm în câteva ore, în funcție de cât e de mare cantitatea de carne. 

„Pentru decongelarea, cele mai bune metode sunt fie peste noapte, în frigider, fie în apă rece, pe care o schimbați la fiecare jumătate de oră. Pentru un pui întreg, metoda cu apa ar trebui să dureze nu mai mult de 2-3 ore. Dacă îl lăsați la temperatura camerei pur și simplu, acest proces va favoriza dezvoltarea bacteriilor. Însă dacă aveți nevoie de pui fiert sau la cuptor, puteți să îl puneți direct congelat în oală sau la tavă. Procesul de gătire va fi mai lung, evident. Legumele și alte ingrediente pe care le-ați fi pus de la început la un pui proaspăt, în cazul acesta vor fi adăugate mai târziu.”, a mai spus acesta. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel