Chef Joseph Hadad, trei rețete de paste delicioase: ’’ Pot fi combinate în atât de multe feluri’’

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, unsplash.com
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, unsplash.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit trei rețete excelente de paste pe care le puteți prepara rapid chiar la voi acasă.

Pastele reprezintă un fel de mâncare adorat de foarte multe persoane. În acest sens, Chef Joseph Hadad vine în ajutorul gospodinelor și oferă câteva rețete prin care putem să obținem gusturi speciale în propria bucătărie prin care îi putem impresiona pe cei dragi.

‘’Universul pastelor este nemărginit. Pot fi combinate în atât de multe feluri, de la niște paste simple AOP, la cele mai complexe produse ale creativității bucătarilor, fie ei amatori sau profesioniști. Așa că vă invit să vă exersați calitățile gastronomice ori de câte ori aveți în față niște paste, fie ele uscate sau proaspete, dar până atunci vă propun și eu trei rețete savuroase’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său. 

Ravioli cu burrata și pecan

Pastele făinoase Ravioli sunt des folosite în bucătăria italienească. Astfel, cunoscutul bucătar vine în ajutorul celor care iubesc această bucătărie și oferă o rețetă delicioasă, simplă și ușor de preparat. De asemenea, aceasta ne recomandă un sos perfect pe care îl putem pune peste pastele Ravioli.

’’Pentru ravioli îmi fac mereu aluatul proaspăt. La 100 g făină adaug un gălbenuș, câteva picături de ulei de măsline și aproape o lingură de apă. Pentru umplutură se amestecă burata tocată cu nuci pecan tocate, sare și un pic de busuioc. Atât de simplu. Sosul se face din unt topit cu infuzie de trufe. Se poate folosi și unt simplu sau cu câteva picături de ulei de trufe. Însă eu recomand untul cu infuzie de trufe. Pentru acesta este nevoie de o trufă proaspătă, parfumată, pe care să o tăiați mărunt și să o puneți într-un tifon. Bocceluța se pune în cratița cu unt topit și se lasă la foc extrem de mic vreme de vreo două ore. Se scoate pachețelul de trufe și se stoarce. Această infuzie de unt este esența care apoi se folosește în mai multe mâncăruri. Se ține la frigider și se folosește câte o lingură, două, când este nevoie. La fel și pentru această rețetă, se pune o lingură din untul infuzat în untul folosit pentru sos. Această rețetă este inspirată dintr-un fel pe care l-am mâncat la restaurantul cu stea Michelin din Positano’’, a dezvăluit bucătarul.

Pappardelle cu spanac și somon

Pappardelle sunt pastele lungi și plate sub formă de panglică largă, acestea fiind pe lățime între tagliatelle și lasagna. Chef Joseph Hadad ne arată câteva trucuri din bucătăria italienească care să ne ajute de fiecare dată să obținem un gust deosebit.

’’Pentru această rețetă puteți folosi paste proaspete sau uscate, dar trebuie să fie cu spanac în compoziția aluatului. Le găsiți în multe magazine mari sau delicaterii. Dacă sunt proaspete, se fierb vreo 45 secunde, dacă sunt uscate, urmăriți instrucțiunile de pe pachet. Șalota se toacă foarte fin. Somonul proaspăt se toacă cuburi. Cam 100 g sunt suficiente pentru o porție. Ceapa tocată se sotează în ulei de măsline și când este înmuiată, aproape gata, se adaugă și usturoi tocat, ca să se înmoaie și el. Se pune smântână de gătit și supă de bază de legume. Se dă un clocot și apoi se adaugă somonul și se mai lasă un minut, două, la foc foarte mic, pentru a nu distruge somonul. Se adaugă pastele fierte și se asezonează cu sare și piper’’, a precizat Chef Joseph Hadad.

Tagliatelle cu legume

Această rețetă de tagliatelle cu legume este foarte delicioasă și ușor de preparat în special în zilele în care sunteți pe grabă. Dacă sunteți iubitori de paste, acestea vor deveni mai mult ca sigur printre preferatele tale. De asemenea, Chef Joseph Hadad ne dezvăluie ce ingrediente putem adăuga pentru a obține un preparat plin de savoare.

’’Pastele se fierb normal. Separat se toacă mărunt o ceapă, se toacă cubulețe un sfert de dovlecel și un sfert de vânătă fără coajă. Adăugăm și o ceapă roșie tocată cubulețe mai mari. Mai avem nevoie de un cățel de usturoi spart (nu tocat), cimbru și busuioc proaspete. Se pun la sotat toate legumele cu puțin ulei de măsline și ierburile aromatice. Se adaugă pastele și se mai lasă un minut. Pentru mai multă textură, cui îi place, se pot adăuga muguri de pin puțin prăjiți. Se asezonează cu sare și piper’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel