Produsul care înlocuiește pâinea și are foarte puține calorii. Mihaela Bilic: „Merită să gustați! Aproape nu contează ca și aport caloric!”

Data actualizării: | Data publicării:
 Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce putem înlocui pâinea, dacă nu vrem să ne îngrășăm.

Pâinea este unul dintre alimentele pe care toți românii le adoră, dar care poate aduce extrem de multe kilograme în plus, dacă nu o consumăm responsabil și cu moderație. Partea cea mai bună este că în ziua de astăzi există multe alte produse care pot înlocui perfect pâinea și care pot fi la fel de delicioase și de hrănitoare. Una dintre aceste variante sănătoase, dar și dietetice, o reprezintă și orezul expandat, care este excelent pentru masa de dimineață și care are foarte puține calorii, explică Mihaela Bilic. 

„Porumb…altfel
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a fost postarea scrisă de Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Pe aceeași temă: Ce dietă ține Mihaela Bilic: „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt slăbiciunile mele”. Secretul inedit prin care se menține în formă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Cât de mult îngrașă oleaginoasele

Totuși, dacă discurile de porumb sunt perfecte pentru siluetă, dar si sănătoase, semințele, migdalele sau alunele pot fi și ele extrem de de benefice pentru organism. Cu toate acestea, ele nu sunt deloc favorabile siluetei, din cauza proporției mare de calorii pe care o aduc în organism. Din această cauză, medicul nutriționist recomandă să le consumăm moderat.

„Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!!
Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a transmis Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dieta omului „sărac”. Cum slăbești rapid, cu bani puțini. Mihaela Bilic: „Faceți această experiență voi pentru voi”

Cum poți consuma responsabil oleaginoasele

Mihaela Bilic a oferit și câteva trucuri prin care puteți consuma responsabil oleaginoasele, fără să vă îngrășați. 

„Fructele oleaginoase ( alune, nuci, fistic, migdale, caju) sunt un concentrat de nutrienți, dar și de calorii. Pline de proteine, acizi grași nesăturați și minerale, ele pot reprezenta o gustare sănătoasă, un produs de ronțăit care să aibă și reale valențe hrănitoare. Singură grijă trebuie să fie cantitatea, un pumn este suficient!
Tot ce înseamnă semințe, nuci, alune satisface și alt mecanism înafara de hrănirea propriu-zisă și anume nevoia de ronțăială. Nu numai substanțele nutritive le căutăm în alune și migdale, ci și calmarea, eliminarea stresului, satisfacerea oralității (simți nevoia să ai gură sau mâinile ocupate). Dacă te apuci să ciugulesti fistic sau migdale și te opreșți când se termină pungă nici nu-ti dai seama când ai înghițit 500cal. Da, atât au în medie fructele oleaginoase.


Există 2 strategii de protecție: fie cumpărați pungi mici, individuale (conțîn 25-30g) că să va limitați la un pumn, fie va ingreunati foarte mult "muncă". Adică cumpărați toți acești samburi, fie că e vorba de alune, semințe sau fistic, în propria lor coajă. Și chinuiți-va să scoateți miezul micuț din învelișul lui lemnos. Nu doar că o să va ia mult timp (ceea ce înseamnă că încetinește din mâncat) dar la final nici cantitatea nu va fi mare pentru că mai mult decojiti decât mâncați. Că să nu mai punem la socoteală că un astfel de efort te face să te lași tepede păgubaș:)
În concluzie dacă vreți ronțăială nu faceți greșeală să luați fructele oleaginoase și semințele decojite. Alegeți variantele cu coajă în ambalajul cel mai mic, ocupați-va mâinile și gură cu desfacutul și curățatul lor, important nu e să mâncați ci să va calmați”, spunea Mihaela Bilic, în urmă cu câțiva ani. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel